Najnovije

Novak trenirao i oglasio se prvi put posle pritvora: Želim da ostanem i takmičim se na AO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trenirao je u Rod Lejver areni, posle čega se prvi put oglasio nakon sage kroz koju je prošao. Đoković nije gubio vreme pošto mu je dozvoljeno da boravi u Australiji i već je počeo da se sprema za prvi grend slem u sezoni, što je potvrdio i njegov brat Đorđe na konferenciji za medije.

Sud u Melburnu poništio je odluku Federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića, potom se čekala odluka ministra Aleksa Hoka, a kada ona nije stigla, srpski igrač je postao slobodan.

Iako postoji mogućnost da mu viza bude ukinuta u utorak, branilac titule je odmah otišao u Melburn park i u večernjim časovima održao trening na najvećem stadionu u kompleksu.

"Drago mi je što je Sud preokrenuo odluku o ukidanju vize. Bez obzira na sve što se desilo, želim da ostanem i da se takmičim na Australijan openu. Ostajem fokusiran na to, doleteo sam ovde da igram na jednom od najvažnijih turnira pred neverovatnim navijačima", napisao je Đoković na društvenim mrežama.

"Za sada, ne mogu da kažem više od hvala svima što ste stajali uz mene kroz sve ovo i hrabrili me da ostanem jak."

Novak je izašao iz hotelskog pritvora posle šest dana i želeo je da se razmrda na terenu na kojem su mu društvo pravili članovi tima – Goran Ivanišević, kondicioni trener Marko Paniki i fizioterapeut Ulises Badio.

"Novak je već bio na terenu, već je trenirao", rekao je Đorđe.

Očekuje se da se svetski "broj 1" uključi video-linkom u konferenciju svoje porodice, koja je zakazana za 14.00.

Australijan open je na programu od 17. do 30. januara, titulu brani upravo Đoković, koji je devet puta dizao pehar na Rod Lejver areni.

Izvor:Rts.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA