Najnovije

"Bajden treba da objavi da je za SAD pitanje ulaska Ukrajine u NATO – zauvek zatvoreno"

Ukrajina nikada neće biti primljena u NATO jer nije u sferi vitalnih interesa SAD, ocenio je američki političar i publicista Patrik Bjukenen.

On je bio i savetnik Ričarda Niksona, a u tekstu napisanom za The American Conservative, naveo je da istorija pokazuje da je istina uvek bila na strani onih američkih lidera koji su odbijali da upotrebe silu u centralnoj i istočnoj Evropi. Tako su uspevali da izbegnu rat sa Rusijom u onim regionima gde vitalni interesi Sjedinjenih Država nisu bili ugroženi.

Bjukenen je podsetio na period Hladnog rata, kada se predsednik SAD Dvajt D. Ajzenhauer (1956. godine) odrekao vojne intervencije u korist „mađarskog ustanka“.

Ni DŽon F. Kenedi se 1961. nije mešao u gradnju Berlinskog zida, a ni  Lindon DŽonson nije 1968. intervenisao povodom Praškog proleća, dodao je Bjukenen.

Dodao je i da je Ronald Regan 1981. godine „bio neaktivan” tokom gušenja sindikata nezavisnih sindikata Solidarnost u Poljskoj.

Zato je i DŽo Bajden – uveren je autor teksta u The American Conservative, doneo ispravnu odluku, isključivši mogućnost vojne akcije u slučaju ruske invazije na Ukrajinu.

Bjkenen šefu Bele kuće otvoreno sugeriše da stavi do znanja da je za SAD pitanje ulaska Ukrajine u NATO zatvoreno.

„Sjedinjene Države moraju učiniti sve što je moguće da izbegnu rat sa Rusijom, pogotovo ako želimo da ona bude na našoj strani u dugoj konfrontaciji između Zapada i Kine“, zaključio je Bjukenen.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA