Najnovije

NOVAKU PRETI 5 GODINA ZATVORA! Novi detalji, Australijanci proširili istragu protiv Đokovića!

Saga oko Novaka Đokovića se nastavlja, a prvom tensieru sveta preti zatvor od pet godina.

Đoković je u saopštenju objasnio kada je dobio pozitivan test na korona virus i ko je pogrešno popunio prijavu za vizu. Posle novih informacija ministar za imigracije Aleks Hok još uvek nije doneo odluku o tome da li će Srbinu ukinuti vizu i deportovati ga iz zemlje. 

Nema kraja lošim vestima. Kako mediji u Australiji posle novih informacija Ministarstvo unutrašnjih poslova proširilo je istragu protiv Novaka Đokovića. Navodno bi prema australijskom zakonu mogla da mu preti kazna zatvora od pet godina!

Kako prenosi portali "The Age" i "Sidnej Morning Herald", istraga protiv Đokovića se širi zbog kršenje uslova izolacije u Srbiji, kao i netačne tvrdnje u obrascu za prijavu putovanja i nedoslednosti u datumu njegovog testa na korornu. 

Odvojeno od toga, ministar Aleks Hok razmatra da li da Đokoviću ukine vizu na osnovu toga da li je prethodna infekcija korona virusom u poslednjih šest meseci validno izuzeće za nevakcinisanje. Međutim, sada bi mogao da Novaku ukine vizu na osnovu karaktera.

Podsećamo, Novak je u objavi na Instagramu priznao grešku što je dao intervju za "L'Ekip" iako je imao koronu. Takođe, potvrdio je da je pozitivan test na koronu dobio u noći 17. decembra. Australijanci navode da je i to ozbiljan problem.

- U izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je testiran i dijagnostifikovan 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovu nedoslednost, odnosno nepoklapanje informacija. Kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina - piše  "Di Ejdž“.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA