Najnovije

Putin upozorio Ruse: Imamo dve sedmice da se spremimo za novi udar

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se novogodišnji praznici moraju odraziti na situaciju sa kovidom 19, te da zemlja ima otprilike dve sedmice da se spremi za novi udar pandemije.

„Potpuno je očigledno i to da se danas nalazimo u veoma teškoj situaciji, na pragu nekih novih mogućih talasa... Vidimo šta se dešava u svetu. To ukazuje da imamo bar dve nedelje da se pripremimo. Postoje neke potpuno očigledne stvari sa kojima ništa ne možeš – komunikacija među ljudima, putovanja tokom ovog perioda odmora u inostranstvo, između ostalog i u zemlje sa teškom epidemiološkom situacijom. Zato treba da budemo spremni na to“, istakao je ruski lider na sastanku sa članovima Vlade.

Putin je naložio ruskom premijeru Mihailu Mišustinu da razradi pitanja vakcinacije protiv virusa korona i mobilizacije institucija kako bi se pripremili za novi krug virusa korona.
Govoreći o mogućnosti širenja omikron soja virusa korona, Putin je rekao da je neophodna spremnost bolnica, kao i povećanje testiranja i vakcinisanja.

„Sudeći po svemu (vakcina) 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) je prilično efikasna. Možda je čak i efikasnija od drugih vakcina koje se koriste u svetu“, precizirao je Putin, govoreći o situaciji sa omikron sojem.

U Rusiji je danas registrovano 17.946 slučajeva zaraze virusom korona. Kako je saopštila potpredsednica ruske Vlade Tatjana Golikova, u Rusiji je do sad registrovano skoro 700 slučajeva omikron soja.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA