Najnovije

Vedrana Rudan: "Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i posle Hitlera"

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan je prokomentarisala slučaj Novaka Đokovića za srpske medije, ocenjujući ophođenje australijskih vlasti prema najboljem teniseru sveta kao "čist politički čin".

"Jadranka Kosor, naša bivša premijerka, nečasna je osoba. Živi u stanu otetom od dvojice srpskih dečaka koji su nakon smrti roditelja iseljeni iz centra Zagreba samo zato što su Srbi. Jedan od dečaka je počinio samoubistvo, ali to gospođu nikad nije uznemirilo jer je sve bilo 'po zakonu'. Odjednom ju je uznemirio Đoković koji je, prema njenom tumačenju, provalio u Australiju iako je znao da oni ne puštaju nikoga ko nije dva puta vakcinisan. Nije jedina koja trenutno u Hrvatskoj baca drvlje i kamenje na Đokovića 'antivaksera'. Zaboravljaju svi ti komentatori da je Đoković dobio vizu", rekla je Vedrana Rudan u intervjuu za "Blic".

"Za****** Đokovića je čisti politički čin. Australijski premijer pokušava pred izbore na 'slučaju Đoković' da dobije nekoliko političkih poena. Zanimljivo je da su Nadalu progledali kroz prste. Crnac DŽejms 'DŽesi' Ovens, slavni američki atletičar, bio je zvezda Olimpijskih igara u Berlinu 1936. Osvojio je četiri medalje. Hitler nije bio oduševljen njegovim trijumfom. Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i posle Hitlera. Sramotno, ali toliko tipično za vrli, novi svet", rekla je ona, pa dodala: "Zakon je jednak za sve. Zakon nikad nije bio jednak za sve i neće biti. Đoković je sve učinio 'po zakonu'. Pitam se ono što se malo ko pita, koliko je bilo 'po zakonu' zabraniti ruskoj teniserki Dataliji Vihjančevoj ulazak u Australiju iako je vakcinisana".Kaže da veruje Novaku Đokoviću.

"Koliko god veliki broj svetskih medija naglašava kako je Đoković bahat i kako je trebalo da poštuje pravila, mislim da on moćnicima smeta iz sasvim drugih razloga. Đoković pruža otpor i postavlja pitanja. Danas se više nego ikad ceni poslušnost. Svi građani sveta imaju demokratsko pravo i dužnost da ne misle svojom glavom. Zato Đokoviću treba skinuti glavu. Verujem u njega. Ne bi se našao u ovoj situaciji da je bahati glupan. Glupani smo mi koji bespogovorno slušamo", rekla je Vedrana Rudan.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA