Najnovije

Objavljen snimak atentata na Trampa (VIDEO)

Na sajtu iranskog vrhovnog lidera prikazan je animirani video koji prikazuje robotsko vozilo koje cilja na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za atentat.

Animirani video je napravljen povodom godišnjice ubistva 3. januara 2020. iranskog generala Kasema Sulejmanija, koji je ubijen u napadu američke bespilotne letelice u Bagdadu.

Na snimku, objavljenom juče na veb stranici Hamneijeve kancelarije, vidi se kako je Tramp, na golf terenu u svom domu u Mar-a-Lagu na Floridi, pogođen iranskim dronom.

Video prikazuje prošlogodišnji propagandni poster koji takođe prikazuje Trampa na terenu za golf, pozivajući na osvetu za Sulejmanijevo ubistvo.

Ranije ovog meseca, predsednik Irana Ebrahim Raisi zahtevao je da se Tramp "progoni i ubije“.

Vrhovni verski poglavar Irana, ajatolah Ali Hamenei, izjavio je da će bivši američki predsednik Donald Tramp, koji je naredio atentat na iranskog generala Suleimenija, biti zaboravljen na smetljištu istorije nakon što plati cenu za ubistva počinjena širom sveta.

General Kasem Sulejmani, koji je ubijen u američkom napadu u Iraku, drugi je najmoćniji čovek u Iranu, odmah ispod ajatolaha Ali Hamneija.

Sulejmani se smatrao kreatorom velikih iranskih ambicija na Bliskom istoku.

Takođe, kao komandant moćne iranske elitne jedinice Sulejmani je važio za pravog iranskog ministra spoljnih poslova kad je reč o pitanju rata i mira.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA