Najnovije

U subotu nove blokade zbog Rio Tinta

“Najveći košmar Aleksandra Vučića u njegovoj karijeri se zove Rio Tinto. Građani su rekli svoje, a oni se snebivaju da to i poslušaju. Zato pozivamo sve građane na veliku blokadu auto puta u Beogradu kod Sava centra u 13h", kaže u izjavi za Nova.rs Aleksandar Jovanović Ćuta, vođa Ekološkog pokreta, a u susret velikoj blokadi najavljenoj za subotu.U subotu, 15. januara biće blokirani Beograd, autoput kod Sava centra, granični prelaz Trbušnica-Preljina u Loznici, Ložionički most u Užicu, Pesak put Požega-Kosjerić, kao i Nova Varoš.

Jovanović nastavlja da insistira na transparentnosti svih potpisanih ugovora aktuelne vlasti i Rio Tinta.

„Ponavljamo: sve potpisano sa Rio Tintom na sto, i ukidanje uredbe Vlade su naši zahtevi. Posle ćemo da pričamo o moratorijumu i drugih 40 planiranih rudnika u Prostornom planu Republike Srbije“, navodi Jovanović.

Smatra da predsednik i premijerka još uvek nisu svesni spremnosti i odlučnosti ljudi i poziva sve da se u subotu pojave na blokadi.

„Premijerka i predsednik čekaju da vide koliko smo odlučni u našoj borbi pa da onda odluče da li će ispuniti zahteve i pozdraviti se sa njihovim partnerima iz Rio Tinta. Hajde da im pomognemo u toj odluci. Vidimo se u subotu u 13h ispred Sava centra“, zaključuje Ćuta.

Podsetimo, Ekološki ustanak najavio je blokadu puteva za subotu, zato što njihov zahtev da Vlada objavi  sva potpisana dokumenta i eventualne ugovore sa Rio Tintom – nije ispunjen.

Izvor: Nova
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA