Najnovije

ISPOVEST AUSTRALIJANCA KOJI JE STIGO U SRBIJU: Izabrao si pogrešno vreme da dođeš ovde (FOTO)

Jedan australijski državljanin požalio se na Fejsbuku na neprijatnost koju je doživeo prilikom prelaska granice Mađarske i Srbije u trenutku australijske drame Novaka Đokovića. On je svoju ispovest objavio na grupi koja okuplja strance koji žive u Beogradu.

On tvrdi da živi u Beogradu, ali da je turistički putovao u Mađarsku, a da je to činio i ranije i nije imao nikakvih problema sa povratkom u Srbiju do ovog puta.

- Stigao sam na granicu, vozač je predao naše pasoše, graničar je rekao “Ah Australijanac, hahahha”, na srpskom je izgovorio “izabrao si pogrešno vreme da dođeš ovde”. Odvojio me je od ostatka grupe, vikao na mene. Tražio je prateće dokumente, PCR test, zeleni karton itd. Ova dokumenta mi do sada nisu tražili na mađarsko-srpskoj granici. Srećom imao sam sva dokumenta, ali mi je on rekao da moraju da budu u papirnoj, a ne digitalnoj formi. To je laž – jadao se ovaj Australijanac.

On je uveren da se sve dogodilo zbog Đokovića.

- Onda je rekao da moram da budem zadržan 10 dana dok ministarstvo ne kaže da li mi je dozvoljeno da uđem u Srbiju. Stalno je pitao zašto želim u Srbiju, a ja sam mu odgovarao da živim u Srbiji. Trebalo je dva i po sata da me puste da pređem – ispričao je on i zaključio da “ako imate australijski pasoš spremite se da budete tretirani kao govno”.

Međutim, drugi stranci u komentarima su mu rekli da kuka više nego Đoković koji je bio danima u pritvoru i kome su oduzeti telefon i lične stvari i zabranjeno viđanje sa porodicom. 

Ne znamo da li je ova ispovest istinita, jer na pomenutoj grupi pored razmene iskustava o Srbiji, informisanja oko poslova za strance i drugih korisnih informacija ima dosta i šaljivih postova. Međutim, ako je istinita dobro je čuti da naši carnici i policija imaju i dalje smisla za humor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA