Najnovije

Dveri: Dokazali smo krađu na referendumu - evo šta je SNS radio! (VIDEO)

U prostorijama Pres centra UNS danas je održana konferencija za medije na kojoj su učestvovali Boško Obradović – predsednik Srpskog pokreta Dveri i Radmila Vasić – potpredsednik Dveri, predsednik Dveri Beograda i jedan od članova referendumskog odbora u Starom gradu. Oni su izneli svoje argumente i dokaze na koje sve načine je aktuelni režim krao na referendumu i najavili da će podneti krivične prijave protiv svih učesnike ove krađe.

- Iako je NE na referendumu pobedilo u najvećim gradovima u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Niš), Aleksandar Vučić je pre RIK-a izašao sa lažnim podacima o rezultatima na referendumu, što je bila očigledna poruka RIK-u da moraju naštelovati rezultate u tom smeru. Očigledna je bila krađa i na samim biračkim mestima i to tamo gde opozicija nije imala kontrolore. To pokazuju i sami zapisnici sa tih biračkih mesta, od toga da su na pojedinim izašli svi upisani u birački spisak (što je nemoguće) do toga da su rezultate u opštinske komisije nosili ljudi koji ne postoje u biračkim odborima – poručuju iz Dveri.

Oni su naveli neke od najočiglednijih primera krađe na referendumu:

“Biračka mesta 12, 13 i 14 u Čačku: Biračka mesta koja se nalaze u istoj Mesnoj zajednici, jedno do drugog. Na BM 12 i 14 smo imali kontrolore i rezultat je sledeći – BM 12: DA 174, NE 254 glasa; BM 14: DA 241, NE 301 glas. Na BM 13 gde NISMO imali kontrolore rezultat je: DA 246, NE 187.

Biračko mesto 103, Beograd, Čukarica. U zapisniku stoji da je od kuće glasalo 119 osoba. Da su poverenici bili u svakoj ulici koja pripada ovom naselju morali su preći minimum 20 km. Da su bili na 60 adresa i da su se zadržali po 5 minuta, to bi bilo 300 minuta ili 5 sati ne računajući vožnju na koju mora otići minimum sat vremena. Komisija je morala pre polaska da pripremi potvrde, listiće, koverte, a za ovu proceduru takođe je trebalo minimum sat vremena. Komisija nije mogla izaći na teren pre 12 časova! Ovo nije ni teoretski moglo da se izvede!

Biračko mesto broj 44 u Sjenici. Visoka izlaznost (59%) i pobeda opcije DA (96,4%). Zapisnik predala osoba koja nije bila član biračkog odbora, pod imenom Željko Jerinić.

Biračko mesto broj 12, grad Šabac. Van glasačkog mesta glasalo 180 birača.

Biračko mesto broj 60 u Sjenici: Upisan 771 birač, glasao 771 birač, što znači da je izlaznost bila 100%. Od toga za opciju DA 99.47% birača.

Biračko mesto broj 18, selo Lalinovac, opština Lebane. Prvi glasač koji je ubacio listić je istovremeno predsednik biračkog odbora, što nije dozvoljeno. Izlaznost na ovom BM je bila 95%, a za opciju DA glasalo je 100% izašlih.

Biračko mesto broj 25, opština Bojnik: Za opciju DA glasalo 98,67%. Jedna osoba potpisala sve članove biračkog odbora”.


 
Radmila Vasić, kao član referendumskog odbora u Starom gradu, na biračkom mestu u Prvoj beogradskoj gimnaziji, konstatovala je sledeće:

„Problemi su počeli da se javljaju nakon prvog sata, kada su između 8 i 9 časova došla samo 4 birača da glasaju. Tu već polako videla nervoza i tada počinju da dolaze građani koji nemaju ni ličnu kartu ni pasoš, već pokušavaju da glasaju sa zdravstvenom knjižicom, bus plus legitimacijom i raznim propusnicama. Dolazi gospodin koji pokazuje polomljenu, pa zalepljenu ličnu kartu i kada nisam dozvolila da glasa, obratio se predsednici i rekao joj „kažite da sam dolazio“. Najveći problem je nastao kada smo u 11 časova konstatovali da nema prijavljenih za glasanje van BM. Tu su se predstavnici SNS i SPS pobunili i rekli da spisak treba da dođe iz opštine. Međutim, taj spisak nije došao ni do 13 časova i tada sam izašla ispred biračkog mesta da dam izjavu o tome kako protiče glasanje. Kada sam se vratila, predsednica biračkog odbora je upisala dva glasača koje je navodno dobila iz opštine. Kada ovakvi pritisci vladaju u samom centru Beograda, na ovom BM, mogu da zamislim kako je u beogradskim prigradskim opštinama ili u manjim opštinama na teritoriji Srbije, kao i u seoskim sredinama.“


 
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA