Najnovije

Poznati ruski vojni ekspert: Ako počne – Rusija će specijalnim oružjem kontrolisati sve avione u Evropi

Ruska Federacija ima jedinstvene odbrambene sisteme sposobne da neutrališu, kao i da liše neprijateljsku vojnu opremu komunikacije i navigacije. Do ovog zaključka došao je poznati ruski vojni ekspert Jurij Knutov, nakon analize borbenog potencijala ruskih oružanih snaga.

Knutov je detaljno govorio o mogućnostima ruskih sistema za elektronsko ratovanje, a takođe je objasnio u kom slučaju bi Rusija zaustavila sve avione NATO-a.

Jurij Knutov je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da Rusija ima širok spektar različitih sistema i kompleksa koji neprijatelju mogu da uskrate komunikacije, kao i da potpuno onesposobe neprijateljsku vojnu opremu.

Dakle, domaći sistemi za elektronsko ratovanje imaju veliki potencijal, zahvaljujući kojem lako mogu da neutrališu sve ciljeve koji se nalaze na udaljenosti od nekoliko hiljada kilometara.

Dakle, prema mišljenju vojnog stručnjaka, pažnju treba obratiti na kompleks Murmansk-BN, koji je na borbenom dežurstvu na Krimu, u Kalinjingradu i Murmansku. Reč je o jedinstvenom sistemu koji je sposoban da izvrši moćan elektronski napad na vojne objekte zemalja NATO-a.

„Napad našeg elektronskog sistema je u stanju da neutrališe rad štabova i komandnih mesta, kao i da presretne informacije sa njih. I, naravno, možemo da im zaustavimo sve avione“, objasnio je Knutov.

Rusija takođe može brzo i efikasno da liši sve zemlje NATO borbene avijacije tako što će neutralisati sve lovce i vojne letelice uz pomoć moćnog signala Murmansk-BN.

Dakle, piloti će prvo izgubiti navigacione sisteme i komunikacije, a zatim će biti prinuđeni da se potpuno katapultiraju, pošto će elektronika letelice biti onemogućena.

Međutim, prema rečima Knutova, Moskva će preduzeti takav korak samo u jednom slučaju – ako Severnoatlantska alijansa krene u vojnu agresiju protiv Rusije.

U ovom slučaju, ruska vojska će biti prinuđena da preduzme slične mere izvodeći snažan elektronski rat.

Murmansk-BN je potpuno nesmrtonosno oružje. Ako nas neko napadne, onda ćemo, naravno, onemogućiti sve njihove avione. Ali mi u svakom slučaju nećemo biti prvi koji će napasti “, rezimirao je Jurij Knutov.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA