Najnovije

DNR: Kijev se sprema za aktivna borbena dejstva, u Donbas prebačeni sistemi „Smerč“ i „Uragan“

Narodna milicija DNR saopštila je da su ukrajinske snage prebacile na teritoriju Donbasa osam višecevnih bacača raketa „Smerč“ i sistema „Uragan“.

Smerič (Foto: Jutjub)

Kako se navodi, Kijev se sprema za aktivna borbena dejstva.

„Komanda Narodne milicije DNR registrovala je pripremu ukrajinskih jedinica za pokretanje aktivnih borbenih dejstava u Donbasu. Na železničkoj stanici u Krasnoarmejsku (pod kontrolom Kijeva) isporučeno je šest sistema ‘Smerč’ i dva sistema ‘Uragan’ sa kasetnom municijom“, rekao je novinarima predstavnik milicije.

Pored toga, u poslednje dve nedelje registrovan je dolazak pripadnika nacionalističkih jedinica „Desni sektor“ (zabranjeni u Rusiji), snajperista iz sastava 74. Obaveštajnog bataljona i specijalne jedinice „Alfa“.

„Duže cele linije razdvajanja uočava se intenziviranje obaveštajnih aktivnosti protivnika uz primenu bespilotnih letelica, kao i aktivno popunjavanje skladišta municijom i dopremanje različite municije“, naveo je predstavnik Narodne milicije.

Takođe, postoje informacije i o ubrzanoj pripremi RHBO jedinica što ukazuje na mogućnost na provokacije sa upotrebom hemijskih sredstava.

Stiglo i britansko naoružanje

U Donbas su prebačeni i britanski protivtenkovski minobacači NLAW.

Prema podacima Narodne milicije u poslednjih nekoliko dana iz Velike Britanije stiglo je devet aviona S-17 koji su dopremili više od 460 tona različitog ubojitog naoružanja, uključujući 2.000 protivtenkovskih minobacača NLAW.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA