Najnovije

Ruski ekspert predviđa budućnost Rusije nakon zabrane korišćenja dolara od strane SAD

Mogući planovi Vašingtona da uvede nove oštre sankcije protiv Ruske Federacije u vezi sa oduzimanjem dolarskih transakcija ne izazivaju ozbiljnu zabrinutost ruskog rukovodstva.

Putin i Lavrov (Foto: Kremlin.ru)

Poznati ruski ekonomista Mihail Hazin došao je do ovog zaključka nakon analize događaja koji se dešavaju na međunarodnoj sceni.

U programu Solovjev uživo, Hazin je predvideo budućnost Rusije nakon ukidanja dolara, a takođe je detaljno objasnio kako će se takva ekonomska ograničenja ispostaviti za zemlju.

Mihail Hazin je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da pretnje američkih vlasti verovatno neće izazvati paniku u Moskvi, pošto je Rusija dobro svesna svih rizika takvih odluka, a takođe razume da će takve mere SAD zadati bolan udarac samom Zapadu.

Ekonomista je uveren da će Rusija verovatno trpeti posledice od tih akcija SAD, ali će moći da se nosi sa njima primenom nove finansijske strategije koja će brzo i efikasno obnoviti privredu zemlje.

Tako će Moskva preći na blisku saradnju sa Indijom, Kinom i drugim zemljama koje aktivno odbijaju da koriste dolar u međunarodnim ugovorima.

Već imamo primer zemlje sa poništenim dolarom a to je Iran. Nemojte misliti da Indiji neće biti drago da komunicira sa Rusijom, ovo je smešno“, rekao je Hazin.

Prema mišljenju ekonomiste, američke vlasti će sprovođenjem ovakvih mera verovatno naneti ozbiljnu štetu američkoj ekonomiji, otpočevši proces potpune degradacije finansijskog sistema. Vašington teško da će uspeti da se oporavi od takvog udarca, jer za to nema potrebne alate.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA