Najnovije

Sveštenik iz kovid bolnice: Otac Željko uz božiju pomoć leči dušu ali i telo (VIDEO)

Otac Željko Jovanović uz božiju pomoć leči dušu kao sveštenik ali i telo radeći kao zdravstveni radnik u KCS i u kovid bolnici.

Otac Željko i Patrijarh Porfirije (Foto: Fejsbuk)

Samo da je čovek zdrav sve ostalo će lako.

Značenje ovih reči, nažalost, shvatimo tek onda kada obolimo.

Tada se setimo skoro svih loših stvari koje smo radili nemareći za zdravlje i zdravim načinom života. Setimo se i Boga, te se okrećemo molitvi nadajući se da će svemoćni imati milosti da pomogne ozdravljenju.

Pomoć svake vrste najpotrebnija je u bolničkim posteljama, medicinska ali i duhovna. Retko ko ima dar da  pomogne  u oba smisla.

Na radost, onih koji su ga upoznali, otac Željko Jovanović, koji je kako sam kaže, od Boga dobio dar, da kao sveštenik leči dušu, a kao medicinski radnik istovremeno leči i telo.

Jovanović nesebično koristi te darove da pomogne svakom ko od njega pomoć zatraži. 

O tome svedoče oni kojima je već pomogao.  

Kako nam je objasnio nedeljom i praznikom služi u crkvi Svetog Nikole u Barajevu zajedno sa starešinom crkve ocem Vladom Dimićem, a kad nije u crkvi oca Željka mnogi će sresti u Kliničkom centru Srbije. 

- Nažalost neki se Boga sete samo kada im treba pomoć, ali kako kaže naš narod :" Bolje ikad nego nikad". Bogu hvala, nije mi nikad bilo teško da pomognem jednima i drugima, onima koji svakodnevno žive bogoudnim životom i onima koji ga se sete samo kad je teško- objašnjava otac Željko.

Kako kaže, srećan je kad vidi osmeh na licima onih kojima pomaže u bolnicama, ali mu je srce ispunjeno kada crkva svetog Nikole u Barajevu, u kojoj služi liturgije bude puna.
- Trudim se da svojim besedama doprem do srca ljudi i okupim ih ljubavlju i toplinom. Ne znam koliko u tome uspevam ali ka tome težim - skroman je otac Željko koji svojom pojavom, blagim i bogonadahnutim rečima, a i medicinskim znanjem daje nadu svima.

O besedama oca Željka  svedoče mnogi njegovi parohijani koji kažu da je Jovanović pun ljubavi.
- NJegovim besedama nas krepi, a sve što govori on to u životu i svedoči svojim primerom u crkvi u Barajevu - rekla nam je jedna od parohijanki.

Otac Željko podjednako  ispoveda i leči i na svom radnom mestu u KCS.

Ugledni kardiohirurg Ass. Dr Aleksandar Đorđević za emisiju eksploziv rekao je za oca Željka da je on čovek koji izuzetno brine o svojim parohijanima.

- Ako je neko bolestan on odmah alarmira nas doktore da što pre zakažemo pregled i pomognemo. Drago mi je  što ga poznajem i što smo prijatelji - rekao je dr Đorđević.

Većina medija ispratila je rad i požrtovanost oca Željka i u kovid bolnici u Batajnici gde je bio na prvoj liniji radeći na intenzivnoj nezi gde su pacijenti sa najtežom kliničkom slikom.

Kako su svedočili, pacijenti i kolege oca  Željka, omiljen je kod jednih i drugih. 

Svakome od njih pokušao je da pruži mir u duši i snagu u telu da se izbore u najtežim trenucima.

Video reportažu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA