Najnovije

NOVAČE, VRATIĆEMO TE PRVIM AVIONOM KUĆI AKO JE TO TAKO: Haos u Australiji - premijer otvoreno pretio Đokoviću!

Digla se velika bura u Australiji, čije je propise poštovao Đoković, ali kao da se u ovoj zemlji nisu skroz dogovorili sami sa sobom...

Srpski teniser Novak Đoković dobio je "medicinsko izuzeće" i učestvovaće na predstojećem Australijan openu. Zbog toga što će nevakcinisan igrati u Melburnu, gde su rigorozne mere, podigla se velika bura na društvenim mrežama, ali i među njegovim kolegama.

Nije pomoglo ni zvanično saopštenje gde je konstatovano da je Đoković dobio dozvolu na osnovu odluke dve nezavisne komisije, a ovo je odavno prestalo da bude samo tenisko pitanje - sada je i političko!

Tako je premijer Australije Skot Morison poručio da iako je Đoković krenuo u Melburn - ovo pitanje nije još skroz rešeno. Naime, Morison je rekao da čeka sve dokaze koji će potvrditi da je Đoković s pravom dobio "medicinsko izuzeće", verovatno i kako bi smirio nezadovoljne građane Viktorije.

"U slučaju nedovoljno dobrih dokaza, onda ga nećemo tretirati drugačije od bilo koga drugog - i vratiće se prvim sledećim avionom kući", poručio je premijer Australije i naglasio:

"Neće biti specijalnih pravila za Novaka Đokovića!".

Ministarka sporta DŽala Pulford poručila je takođe da niko neće imati "specijalan tretman" i da je čitav proces dobijanja medicinskog izuzeća poprilično jasan, međutim očigledno je da su se u Australiji uplašili zbog nezadovoljstva građana koji su praktično već dve godine u "lokdaunu".

Ipak, vredi reći da Đoković nije uradio ništa pogrešno, pratio je procedure koje je organizator turnira nametnuo, a na kraju je dobio medicinsko izuzeće dok članovi komisije nisu znali da gledaju njegov medicinski karton.

Australijan open počinje 17. januara, ali čini se da je odavno počeo…

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA