Najnovije

ŠEŠELJ: Svest naroda mora pobediti nesmotrenu i štetnu odluku vlasti da ponizno prihvate stavove Venecijanske komisije

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj pozvao je građane Srbije da svi 16. januara izađu na referendum i da na glasačkom listiću zaokruže „ne“.

Predsednik srpskih radikala ukazao je da je predloženo rešenje za izbor sudija i tužilaca nelegitimno zato što je to sudska grana vlasti i što, kao i ostale dve grane vlasti, mora imati osnov u narodnoj volji. Ni narodni poslanici ni članovi vlade, ali ni sudije i tužioci ne mogu sami sebe da biraju, jer to ne bi bio demokratski izbor vlasti. Međusobna kontrola sve tri grane grane vlasti mora da postoji, ali to ne znači da jedni drugima mogu da se mešaju u nadležnosti.

Jedini način da se postigne taj stepen demokratije jeste da svi građani upisani u birački spisak izađu 16. januara na referendum i da na referendumu zaokruže „ne“. Svest naroda mora pobediti nesmotrenu i štetnu odluku vlasti da ponizno prihvate stavove Venecijanske komisije, koja im je naložila rešenja suprotna rešenjima u najrazvijenijim evropskim demokratijama.

Šešelj upozorava da predložene izmene Ustava neće doprineti efikasnosti i pravičnosti sudova, što narod očekuje, ali će svakako povećati korupciju i samovolju u srpskom pravosuđu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA