Najnovije

POKUŠAN NAPAD NA LUKU TARTUS: Ruske i sirijske snage sprečile prodor neprijateljske bande i odbile udar (VIDEO)

Združene savezničke snage odgovorile žestoko na pokušaj preuzimanja Tartusa

Sirijska vojska. (Foto: Sirijsko Ministarstvo odbrane)

Ruske i sirijske snage održale su zajedničku taktičku vežbu u sirijskoj luci Tartus, u kojoj se nalazi baza ruske mornarice, objavila je 13. oktobra Sirijska arapska novinska agencija. Vojni izvor rekao je državnoj agenciji da je vežba, koja je trajala nekoliko dana, imitirala napade na vitalnu luku.

Tokom vežbe, ruske i sirijske trupe su odbile napad terorističkih grupa na vojne objekte u luci, branile su se od neprijateljskih ronilaca i diverzanata, koristile sisteme protivvazdušne odbrane da odbiju vazdušni napad i osujetile pokušaj neprijatelja da iskrca trupe u luci.

Obe strane su takođe premestile svoje ratne brodove i vojnu opremu u scenariju koji je simulirao napad velikih razmera od strane neprijatelja na luku Tartus.

U vežbi je učestvovalo više od 400 vojnika ruske vojne grupacije u Siriji i Crnomorske flote mornarice, pored trupa Sirijske arapske armije. Pet ruskih ratnih brodova i dva borbena aviona Su-35, koji su imitirali neprijateljske krstareće rakete, takođe su učestvovali zajedno sa 25 drugih vojnih sistema. Ovo nije bila prva takva vežba.

Prošle godine su Rusi i Sirijci izveli niz antitetorističkih vežbi i sabotaža u luci Tartus. Ruske baze u Siriji, uključujući i pomorsku bazu u Tartusu, bile su napadane u više navrata za poslednjih nekoliko godina. Pretnje sabotažama i terorističkim napadima su dramatično porasle od početka rata u Ukrajini.

Raketni napadi su izvršeni na ciljeve u Harkovu! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA