Najnovije

BELORUSIJA UPOZORAVA: Konflikt u Ukrajini može prerasti u globalni zbog NATO-a!

Valerij Revenko, pomoćnik beloruskog ministra odbrane za međunarodnu vojnu saradnju, rekao je da bi ukrajinski sukob mogao da preraste u globalni zbog činjenice da NATO nastavlja da snabdeva Kijev oružjem. Video snimak govora objavljen je na zvaničnom Telegram kanalu Ministarstva odbrane Belorusije, prenosi runews24.ru.

Beloruska vojska /Foto: RIA Novosti)

Prema njegovim riječima, Bjelorusija jasno vidi akcije Sjevernoatlantske alijanse koje doprinose daljem širenju sukoba.

,,Jasno vidimo praktične korake Severnoatlantske alijanse usmerene na dalje širenje sukoba u Ukrajini povećanjem isporuka naoružanja i vojne tehnike koji mogu da pretvore ovaj sukob u globalni“, rekao je Revenko na brifingu za vojne atašee akreditovane u Belorusiji.

Revenko je primetio da je „neviđena geopolitička konfrontacija između kolektivnog Zapada i Rusije dostigla novi nivo i da se odražava na celoj dužini granica Belorusije“.

„Otvoreno se čuje i širi militantna retorika zvaničnika i provladinih analitičara niza stranih država, uključujući i naše susede“, ocenio je on.

Revenko je naveo da je glavni zadatak vojske Belorusije u okviru specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini da osigura bezbednost Savezne države i spreči agresiju na nju.

Više o vojnim dešavanjima u Belorusiji pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA