Najnovije

BONDAREV: Iako nam nije uvela sankcije, ne pokazuje nekadašnju druželjubivost

Srbija je pod snažnim pritiskom Zapada, ali Moskvu i Beograd povezuju ne samo obostrano korisni odnosi, već i istorijsko pamćenje, saopštio Viktor Bondarev, predsednik Odbora za odbranu Saveta Federacije.

"Ipak, elementi zdravog razuma i dalje ostaju u vlastima evropskih zemalja. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da fizičko postojanje zemlje zavisi od njenog prijateljstva sa Rusijom", napisao je političar na svom Telegram kanalu.

Prema rečima Bondareva, prijateljstvo nas je uvek spajalo sa Srbijom.

"Međutim, pod pritiskom nekih zapadnih zemalja, Srbija sada pokušava da ostane neutralna, ne podržava Rusiju u međunarodnoj areni. Iako nam nije uvela sankcije, ne pokazuje nekadašnju druželjubivost. Ona nije priznala, posebno, prijem novih subjekata - DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti u Rusiju“, naglasio je on.

"Naravno, ovaj čin ima pragmatično objašnjenje, nevezano za antiruski politički vektor - priznanje bi isprovociralo kosovske separatiste da tu činjenicu iskoriste u svoje svrhe", dodao je Bondarev.

"Nadam se da će u Srbiji preovladati ne samo racionalna razmišljanja (korist od saradnje sa Rusijom), već i istorijsko pamćenje i nacionalna savest“, napisao je zakonodavac.

Koliko su dobra Rusija i Sovjetski Savez učinili ovoj zemlji, to treba da zapamti generacija Srba koja sada živi i donose političke odluke, dodao je Bondarev.

„Vidimo kuda vode zemlje EU svojim zaboravom i nezahvalnošću - u degeneraciju, krizu i potpunu zavisnost od SAD-a. Evropska unija je prestala da bude jedan od `polova`, jedan od centara odlučivanja u multipolarnom svetu“, dodao je Bondarev.

A odvojeno, Francuska, Nemačka, Poljska, Češka, Danska, Belgija i slične odavno su izgubile nezavisnost, zaključio je Bondarev.

Snimke jutrošnjih napada na Kijev pogledajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA