Najnovije

PERSONA NON GRATA: Vuk Drašković nepoželjan na Palama

Srpski političar i književnik Vuk Drašković proglašen je danas za nepoželjnu osobu u opštini Pale, u Bosni i Hercegovini, zbog izjave o ubijanju sarajevske dece za vreme rata u toj zemlji.

Vuk Drašković (Foto: Jutjub)

Odbornici Skupštine opštine Pale proglasili su Draškovića nepoželjnom osobom zbog, kako su naveli, „neprimerenih i netačnih navoda da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 dece u Sarajevu” tokom rata od 1992. do 1995. godine.

Predsednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina, iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, rekao je da je Drašković „izgovorio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu”, prenosi Beta.

Škipina je kazao da je zaključak o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom na Palama donet kao odgovor na inicijativu predsednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina” Nedeljka Eleka.

U dopisu Skupštini opštine Pale, Elek je naveo da je Drašković 2. oktobra izjavio na televiziji da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 dece u Sarajevu, i dodao da „takve laži nanose ogromnu štetu opštini”.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA