Najnovije

ZAHAROVA SE OBRATILA ZAPADU, PA ZAPRETILA KIJEVU: Rusija pažljivo snima...

Prema njenim rečima, optužbe Rusije za "granatiranje civilne infrastrukture Ukrajine" mogu se smatrati vrhuncem licemerja, prenele su RIA Novosti.

Marija Zaharova. (Foto: ria.ru)

Zaharova je istakla da je Evropska unija izgubila moralno pravo da kaže bilo šta o ratnim zločinima, pošto je osam godina zatvarala oči pred ubistvima civila, žena i dece za vreme ukrajinskog granatiranja teritorija Donbasa.

- I sada u Briselu EU nastavlja da prikriva zločinačke radnje Kijeva - navela je ona.

Zaharova je kazala da osećaj potpune nekažnjivosti determiniše agresivno ponašanje ukrajinskih vlasti.

- Rusija će nastaviti da pažljivo snima i identifikuje organizatore, izvršioce i saučesnike takvih zločina koji će neminovno dobiti zasluženu kaznu - naglasila je ona.

Prema njenim rečima, EU ne pokazuje spremnost za mirno rešavanje sukoba.

- Naprotiv, oni i dalje bezumno ulažu značajna sredstva u odugovlačenje neprijateljstava. Ovo, između ostalog, ima za cilj donošenje odluka o dodatnom (za još 500 miliona evra) finansiranju isporuke naoružanja Oružanim snagama Ukrajine i stvaranju Misija EU za vojnu podršku Ukrajini- navela je portparolka ruskog MSP.

Zaharova je navela da EU i dalje neosnovano optužuje Rusiju za izazivanje prehrambene, energetske, a sada i ekonomske krize.

Zaharova je naglasila da, kako bi naneli štetu Rusiji, lideri EU nastavljaju da razgovaraju o mogućnosti korišćenja i zapravo eksproprijacije "zamrznutih" ruskih sredstava, zanemarujući pritom osnovu svake tržišne ekonomije - poštovanje privatne svojine.

- Za žaljenje je što se Evropska unija, koja je sebe proglasila glavnim čuvarom "poretka zasnovanog na pravilima", sve više pretvara u prostor bezakonja, gde se, iz političkih razloga, krije nepoštovanje prava stranih investitora i stranih državljana - dodala je ona.

Prema njenim rečima, najočigledniji primer je reakcija Evropske unije na sabotažu Severnog toka 1 i Severnog toka 2.

- U "zaključcima" Evropskog saveta nema ni reči o potrebi za odgovarajuću istragu, koja može da ukaže samo na jednu stvar - snažnu nespremnost da se otkrije ko stoji iza napada na najveći evropski infrastrukturni objekat izgrađen u cilju obezbeđivanja stvarne, a ne imaginarne energetske bezbednosti zemalja članica EU- rekla je Zaharova.

Vašington ima glavnu korist od krvoprolića koje je u toku! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA