Najnovije

"TREBA DA IH IZBRIŠEMO SA LICA ZEMLJE": Kadirov poručio - Zapad je slab!

Nakon objavljene informacije da je je na ratištu poginulo više od 100 čečenskih vojnika oglasio se šef Čečenije Ramzan Kadirov.

Kod Hersona, koji je pod ruskom okupacijom, u utorak je u artiljerijskim napadima ranjeno i poginulo više od sto čečenskih vojnika, prema ukrajinskim izvorima. Vojnici koje je poslao čečenski lider Ramzan Kadirov našli su se pod granatiranjem, iako informacija nije mogla biti nezavisno proverena.

Čečenska jedinica je nakon povlačenja iz Hersona bila stacionirana u školi u selu na drugoj obali reke Dnjepar, a sami su otkrili gde se nalaze putem fotografija na društvenim mrežama. Opozicioni čečenski Telegram kanal 1Adat tvrdi da su pripadnici Kadirovskog puka, koji su se nalazili u školi, granatirani i da je ubijeno njih oko stotinu. 

Čečenski lider Ramzan Kadirov nije potvrdio da se kod Hersona dogodio napad u kojem je izgubio desetke svojih vojnika, ali na svom Telegram kanalu poprilično je nervozno komentirao stanje na bojištu. Naveo je da su napadi na Ukrajinu slabašni i uputio zlobnu poruku da ukrajinske gradove treba izbrisati s lica zemlje.

"Da, proglasili smo vanredno stanje, ali naši protivnici nisu stidljivi. Pucaju na nas, a naš odgovor je slab. Ako nas granatiraju, ako raketiraju našu teritoriju, mi bi trebalo njihove gradove da izbrišemo s lica zemlje tako da im nikada ne padne na pamet da upere oružje prema nama", rekao je Kadirov koji je priznao da ovo što se događa u Ukrajini nije 'specijalna vojna operacija' nego - rat.
"Zapad je ispucao sve opcije. Slabi su", napisao je on.

Rusi i Ukrajinci se spremaju za bitku svih bitaka, više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA