Najnovije

"MORAMO KAZNITI AGRESORA" Milo udario na Putina, doveo Crnu Goru na ivicu ambisa!

Svedoci smo očigledne vrednosne devastacije društava na Zapadnom Balkanu i poljuljane vere u realnost dogledne evropske perspektive. To je posledica, s jedne strane, izostanka proaktivnije politike proširenja EU, a sa druge agresivnog korišćenja tog prostora od strane destruktivne politike Rusije, rekao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović odgovarajući na pitanja medija posle današnjeg sastanka u Poljskoj.

Milo Đukanović. (Foto: Jutjub)

„Da li se to dešava u regionu, rekao sam vrlo jasno. Mislim da je to nešto što nas sve zajedno obavezuje da pokušamo da sprečimo buduće udaljavanje Zapadnog Balkana od evroatlantskog autoputa. Nemamo dilemu, Rusija pokušava da vrati pravila hladnoratovske geopolitike kroz reviziju istorije. Ona želi da prigrabi sebi pravo da odlučuje u ime drugih zemalja o našoj budućnosti. Ona je to pokušala da uradi u ime Crne Gore, najdrastičnije 2016. godine, i ti napori još traju, a njihov pokušaj da spreče Ukrajinu da sama izabere svoj put u budućnost je ono što vidimo danas od 24. februara“, rekao je Đukanović.

Đukanović je dodao da je Evropa na istorijskom testu.

„Ova generacija državnika u Evropi, hteli to ili ne, nalazi se na istorijskom testu. Ili ćemo zaustaviti agresora i onda ga kazniti – politički i pravno. Ta kazna mora da prati svakog ko izvrši agresiju i ubija narod. Ako to ne učinimo, otvorićemo vrata budućim agresorima. Trećeg puta nema“, rekao je Đukanović.

On je dodao da moramo biti zadovoljni onim što Evropa pokazuje.

„Pokazali su novi nivo odgovornosti i novi kvalitet jedinstva. Jako im želim da istraju i ne pristaju ni na kakve kolebljive kompromise jer nije dobro i nije preporučljivo da se proverava šta neko postiže agresijom. Kakva bi odgovornost za predsednika Zelenskog bila da pristane na kompromise žrtvujući teritoriju Ukrajine ako je Ukrajina već podnela toliko žrtava braneći svoje teritorije. Kakvu bi to poruku poslala Evropi? Da li želimo da nastavimo da njegujemo evropske vrijednosti ili ćemo praviti kompromise odobravajući istorijsku reviziju“, rekao je Đukanović.

Snimak uništenja grupe stranih plaćenika u Ukrajini pogledajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA