Najnovije

KURTI ODBIO AMERIKU: Ostaje odluka o preregistraciji

Vlada samoproglašenog Kosova donela je odluku da će od 1. do 21. novembra za Srbe koji nisu preregistrovali svoja vozila na „RKS“ tablice biti izrečena opomena, dok će mera novčane kazne važiti do 21. januara, kada se definitivno poništavaju „stare“ registracije, prenosi Telegrafi.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Kurti je na ovaj način odbio da prihvati zahtev SAD i predstavnika država Kvinte, koji su tražili pomeranje odluke za 10 meseci.

Na sednici kosovske vlade, odlučeno je da će od 21. januara do 21. aprila Srbi koristiti probne tablice, a nakon toga, na Kosovu neće biti dozvoljene druge registarske oznake osim „RKS“, prenosi Tanjug.

Premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti rekao je da ova odluka predviđa redosled i eskalaciju sankcija, odnosno da će tri nedelje biti ukoreni oni koji ne sprovedu odluku o zameni registarskih tablica.

„Od 1. novembra do 21. novembra biće izrečena mera ukora, a zatim će od 21. novembra u trajanju od dva meseca, do 21. januara, biti mera novčane kazne. A onda ćemo od 21. januara imati probne registarske tablice još dva meseca, a onda 21. aprila na Kosovu ne mogu biti dozvoljene nikakve druge tablice”, rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA