Najnovije

Haško tužilaštvo podnelo izmenjenu optužnicu protiv biših lidera OVK

Specijalizovana veća Kosova u Hagu saopštila su da je na osnovu odluke sudije za prethodni postupak Kancelarija specijalizovanog tužioca podnela potvrđenu izmenjenu optužnicu protiv bivših lidera OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljilja, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, prenosi Gazeta ekspres.

Teroristi OVK (Foto: Jutjub)

Sudija za prethodni postupak je 29. septembra usvojio zahtev Specijalizovanog tužioca za povlačenje navoda o zločinima u opštini Uroševac iz optužnice.

Pre toga, Kancelarija specijalizovanog tužioca je 29. aprila podnela izmenjenu optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljima i Jakupa Krasnićija u kojoj se tvrdi da su četvorica optuženih počinili i ratne zločine u Gnjilanu, Budakovu i Semetištu.

U aneksu objavljenom u vezi sa zločinima koji su se navodno dogodili u Semetištu i Budakovu, tužilaštvo je navelo ratne zločine poput nezakonitog ili proizvoljnog hapšenja i pritvora, okrutnog ili nehumanog postupanja, mučenja, ubistva. Kao zločini protiv čovečnosti navode se zatvaranje, druga neljudska dela, mučenje, ubistvo, prisilni nestanak lica i progon.

Optužnica protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija potvrđena je 26. oktobra 2020. godine.

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA