Najnovije

RADOJE ZVICER NEUHVATLJIV: Menja prebivalište na mesec dana, utočište pronašao na Bliskom istoku?

Radoje Zvicer od aprila prošle godine, kada mu se izgubio svaki trag, na mesec dana menjao je mesto prebivališta, a na spisku zemalja u kojima je boravio navodno su Turska i Iran, tvrde dobro obavešteni izvori iz bezbednosnih struktura.

Foto: MUP

Podsetimo, u petak uveče pojavila se nezvanična informacija da je vođa kavačkog klana ubijen ili ranjen u Panami. Sam događaj obavijen je velom tajne, a advokat Miloš Vuksanović, koji zastupa porodicu Zvicer, rekao je da ne može ni da potvrdi niti da negira ovu vest, jer s klijentom nema komunikaciju.

Prema pisanju panamskih lokalnih medija, u ovoj zemlji se u petak jesu dogodila ubistva, o čemu je obaveštena i crnogorska policija. Međutim, portal Standard je objavio da je Uprava policije obaveštena da nijedna od žrtava ipak nije Radoje Zvicer.

Jure se

- Upitno je da li je Zvicer uopšte i bio u Panami. Ubijeni muškarci, kako se ispostavilo, čak ni ne odgovaraju njegovom opisu. On je, navodno, boravio u Istanbulu u vreme ubistva svog najvećeg neprijatelja, vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, a odatle je otišao u Iran - priča izvor iz bezbednosnih struktura.

- Prema nekim operativnim podacima, sumnja se da se iz Irana uputio u Abu Dabi i Dubai, ali je upitno da li je odatle zaista uspeo da stigne do Paname. Izvor navodi i da je sada jasno da se pripadnici kavačkog i škaljarskog klana jure po svim kontinentima.

- Atentati su vršeni po gotovo celoj Evropi, a bilo je slučajeva i da su pripadnici klanova ubijani i u Latinskoj Americi, gde naši kriminalci imaju dobre veze. Ovo je rat do istrebljenja i oni više ne prezaju ni od čega - kaže izvor.

Skrivanje

Gostujući na Kurir televiziji stručnjak za bezbednost Gordana Mišev objasnila je da je gotovo nemoguće da obaveštajne službe ne znaju gde se nalaze toliko bitne osobe iz kriminalnih organizacija.

- Situacija u kojoj se nalazi Zvicer nije život, nego skrivanje. Vođa "kavčana" je verovatno svakih mesec dana morao da menja prebivalište, identitet i ličnu dokumentaciju. Kada bi osetio ili saznao da mu se približavaju, nastavio bi dalje - objašnjava Mišev i dodaje:

Utočišta

Krio se u Ukrajini, Albaniji, na Kosovu

Zvicer je, kako su pisali mediji, utočište jedno vreme pronalazio u Albaniji, ali i u Prištini. Ipak, najpoznatija lokacija na kojoj je boravio je Kijev. Naime, u maju 2020. godine na Zvicera suparnička ekipa pokušala atentat, a život mu je tada spasla supruga Tamara, koja je zapucala na napadače i oterala ih.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA