Najnovije

POKRENUT POSTUPAK ZBOG PRETNJI DODIKU: Rigorozne mere protiv antisrpske Fejs televizije (VIDEO)

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović najavio je rigorozne mere protiv Fejs televizije, čiji je vlasnik i direktor Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji upitao da li bi trebalo se Milorad Dodik „smeni, smiri ili ubije“.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

 

Milinović je rekao da je Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH danas po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

- To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, na prvi pogled, i te kako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija - rekao je Srni Milinović.

Prema njegovim rečima, na prvi pogled je vidljivo da je prekršeno još mnogo podzakonskih akata Agencije.

- Ove stvari koje smo nažalost videli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Fejs televiziji, su nedopustive i RAK ih neće dozvoliti - naveo je Milinović.

Milinović je najavio da će vrlo brzo, čim se skraćeni postupak završi, biti izrečene odgovarajuće mere i sankcije.

- U komunikaciji sa kolegama iz područja emitovanja već smo u prvoj analizi videli da će one biti rigorozne. I mogu da najavim rigorozne mere da se ovakve stvari više nikada ne bi desile - dodao je Milinović.

U slučaju da se to ponovi, kaže Milinović, krajnja mera je suspenzija programa i oduzimanje dozvole.

- Ovo sad je nešto što će verovatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni s obzirom da je to prva mera upozorenja da se ovakve stvari ne bi dešavale, ali ukoliko se ovako nastavi, mi smo kroz naše analize u RAK-u već videli da Fejs televizija prelazi određene granice, bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim merama koje su nam Zakon o komunikacijama i sva naša pravila dali kao nadležnost da delujemo - dodao je on.

Vlasnik i direktor sarajevske Fejs televizije Senad Hadžifejzović je, tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao da li je rešenje da se „smeni, smiri, ubije?“.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA