Najnovije

"PRVI KORAK JE JEDNOSTAVAN, ALI..." Otac Peđa otkrio mudro rešenje - evo kako da oprostimo onom ko nas iznova povređuje

Oproštaj je lekovit! Međutim, kako oprostiti onim ljudima koji su nas više puta povredili, naneli nam zlo, čak i nakon nekoliko šansi koje smo im pružili

Otac Predrag Popović. (Foto: Jutjub)

Otac Tadej je govorio: "Moramo od srca sve oprostiti. Unutrašnji mir ne može da se sačuva dokle god naša savest nešto izobličava. Moramo umiriti savest. Treba svima oprostiti od srca. Bez toga nema unutrašnjeg mira."

Oproštaj je lekovit! Međutim, kako oprostiti onim ljudima koji su nas više puta povredili, naneli nam zlo, čak i nakon nekoliko šansi koje smo im pružili. Otac Predrag Popović, poznat kod vernika i kao otac Peđa, sveštenik koji na svom You Tube kanalu i društvenim mrežama deli duhovne pouke, otkriva mudro rešenje:

- Odgovor je jednostavan, ali je praktikovanje tog odgovora zapravo teško. LJudima kojima ste dali mnogo šansi u životu i koji su vas svaki put povredili, kojima je svako vaše opraštanje bilo šansa za novo maltretiranje vas. Vi sa te strane ne dugujete ništa, on je taj koji duguje vama. Vi taj dug koji on duguje vama nećete od njega tražiti. Predaćete ga Bogu, a Bog od njega neka naplati dug. A vi ćete mu dug oprostiti i otići ćete od njega dalje. Bez mržnje u srcu vašem, prosto shvatite da taj čovek vama želi zlo. Idi ti svojim putem, ja ću svojim putem. U molitvama vašim spominjete tu osobu, ne bi li Gospod na neki način kroz život naučio tu osobu pravim vrednostima da se on ili ona spasu. A vi ćete otići dalje - objasnio je otac Predrag Popović u video prilogu na svom You Tube kanalu.

To ne znači da treba da ignorišete ovu osobu, kako je otac Predrag istakao, važno je da je pozdravite kada prođete pored nje, da se ne pravite da je ne poznajete i da je niste videli.

Ono što je najvažnije jeste molitva, iskrena molitva iz srca za ljude koji su nas povredili, u iskrenoj želji da i oni pronađu dobar put.

Otac Predrag Popović je naglasio: "Tako je kada je u pitanju rodbina, prijatelji i svi koji vas okružuju... Ali ljubav je ta koja će nas spajati kroz molitvu. I kada se molite za svoje neprijatelje, onda ćete pokazati da ih ne mrzite."

Putin planira probu nuklearnog oružja na granicama Ukrajine?! Više o tome OVDE.

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA