Najnovije

UKRAJINCI OTKRILI SVOJ SLEDEĆI RATNI CILJ. Ovo je plan za novi proboj kod Krupjanska i Crvenog limana (MAPA)

Vrhovni komandant oružanih snaga Oružanih snaga Valerij Zalužni priprema novu kontraofanzivu, čiji je glavni cilj da opkoli Svatovo i prisili ruske trupe da se povuku.

Ukrajinci akumuliraju rezerve u Kupjansku i priprema se napad na liniju Svatovo-Kremena od strane Kupjanska i CKrasnog Limana, prenose ukrajinski mediji.

"Oružane snage Ukrajine će nastaviti da koriste taktiku malih mobilnih grupa koje će morati da uđu u pozadinu, otvarajući put za tešku opremu, povlačeći artiljeriju i neprijateljsku avijaciju iz borbe. Iskoristivši nedostatak minskih polja i ozbiljne utvrđene granice, brzo smo zarobili neprijatelja u klješta. Ruska komanda ne može stabilizovati front, a rezerve kojima raspolažu su dovoljne samo za odbranu gradova, što otvara bokove i omogućava Oružanim snagama Ukrajine da lako istisnu neprijatelja", navode ukrajinski izvori.

Ukrajinci navode da se sada na liniji fronta vode artiljerijske borbe, i da šalju manje grupe da opipavaju odbranu Rusa kako bi se pripremili za napad na Svatovo.

O naglom ruskom povlačenju iz dela Hersonske oblasti čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA