Najnovije

NATO GOMILA SNAGE NA BELORUSKOJ GRANICI: Stigle desetine hiljada američkih vojnika

Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin rekao je da bi snage NATO-a koje se nalaze u blizini granica mogle da postanu osnova za stvaranje udarnih grupa protiv Belorusije i Rusije, saopšteno je na Telegram kanalu Ministarstva.

NATO (Foto: Jutjub)

„Danas nedvosmisleno ocenjujemo da formacije NATO-a raspoređene u susednim zemljama mogu da postanu osnova za stvaranje udarnih grupa protiv Ruske Federacije i Republike Belorusije, kao njenog najbližeg saveznika“, rekao je on.

Uprkos trenutnom odsustvu jasnih znakova trenutnih priprema za početak agresije, postoji opasnost od mogućeg raspoređivanja trupa raspoređenih u blizini granica Belorusije protiv te zemlje. To potvrđuje „neviđeno povećanje prisustva američkih i NATO vojnih formacija u istočnoevropskom regionu“, rekao je ministar.

Prema rečima beloruskog ministra odbrane, više od 60.000 američkih vojnih lica je stalno raspoređeno u Evropi. Takođe, oko 35.000 američkih vojnika nalazi se u regionu istočne Evrope u okviru tekućih operacija, od kojih je više od 22.000 koncentrisano u baltičkim zemljama i Poljskoj, rekao je Hrenjin.

O stanju na frontu u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA