Najnovije

PRVI SLOVAK POGINUO U DONBASU: Dao život za slobodu DNR

Slovački državljanin Štefan Potocki, koji se od 2014. borio u Donbasu na strani proruskih snaga, poginuo u borbama u Ukrajini.

Štefan Potocki (Foto: Fejsbuk/Tibor Rostas)

Informacije o njegovoj smrti šire se po proruskim stranicama na društvenim mrežama. Tibor Eliot Rostas, njegov prijatelj, je takođe izvestio o smrti Potockog

Štefan Potocki je očigledno postao prvi ubijeni Slovak u aktuelnom ratu u Ukrajini. Ništa nije zvanično potvrđeno.

NJegovu smrt su na Fejsbuku prijavili ljudi sa kojima je trebalo da bude u redovnom kontaktu, među kojima je i Tibor Rostas.

„Umro je prijatelj Štefan Potocki, sa kojim smo inicirali i napisali Memorandum slobodnog građanina (plus Filip Razga i drugi) u Kalni nad Hronom 2012. godine, kao i demonstracije '’Vraćamo našu zemlju'’. Onda je otišao na front, kasnije je već bio državljanin Donjecke Narodne Republike, poslao mi je i sliku pasoša ponosnog građanina DNR, odakle mi je sporadično pisao o situaciji. Jako tužno!" piše Rostas.

List SME je naveo da Ministarstvo spoljnih poslova Slovačke nije komentarisalo navodnu pogibiju slovačkog državljanina u ratu u Ukrajini.

„Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Republike Slovačke nema pravni osnov da potvrdi ili opovrgne takve informacije, zbog zaštite ličnih podataka dotičnog lica sa kojim Ministarstvo nije u pravnom odnosu“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

O situaciji na frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA