Najnovije

DODIK UDARIO NA ZELENSKOG: Umislio je da može da drži predavanje

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da arogancija koju pokazuje predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima i da sigurno nije neko ko treba da bude pitan o tome šta zapadni Balkan treba ili ne treba da radi.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

- Politički je nepristojno da on deli savete bilo kome, pa i nama na Balkanu. NJegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali da sledimo - rekao je Dodik povodom obraćanja Zelenskog građanima Cetinja u kojem je poručio da su sankcije Rusiji obavezne, da je Rusija pretnja svima i da to "nije ništa manje važno za Balkan".

Dodik je rekao da Zelenski ima svoje koji ga simpatišu, ali da smatra da i drugi na zapadnom Balkanu misle da je takvo bezočno sugerisanje bez ikakvog osnova i da držanje predavanja o tome šta ko treba da čini apsolutno nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo nije adekvatno ulozi koju Zelenski ima u tome.

- Čovek je umislio da može da drži predavanje svakom drugom i da ocenjuje ko je na ispravnom, a ko na lošem putu. To treba odbaciti kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopšte nije pitana - naglasio je Dodik.

On je rekao da Republika Srpska ostaje neutralna kada je reč o ukrajinskoj krizi.

- Situacija se tamo menja. Mislim da ne treba trčati za događajima koji su ovakvog ili onakvog karaktera i davati svoju ocenu tome. Mi ćemo ostati i dalje neutralni u želji da se rat završi, a kako će stvari izgledati, šta će biti, niti se nas tiče, niti mi možemo uticati na to - naveo je Dodik.

O kraju Dodikove vladavine pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA