Najnovije

"Neprijateljske države su pokrenule punopravni hibridni rat protiv Rusije"

Sjedinjene Države, zajedno sa svojim saveznicima, ne zaustavljaju napore u borbi protiv formiranja multipolarnog svetskog poretka, događaji u Ukrajini su postali deo ove konfrontacije, navodi se u apelu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova učesnicima Svetske tematske konferencije ruskih sunarodnika koji žive u inostranstvu „Ekonomska saradnja: sunarodnici i ruski regioni. Odgovor na izazove vremena“.

Ruska vojska. (Foto: mil.ru)

Tekst je u utorak pročitao Aleksandar Nurizade, direktor Odeljenja za rad sa sunarodnicima u inostranstvu Ministarstva spoljnih poslova Rusije, prenosi TASS.

„Ono što se dešava u Ukrajini nije samo još jedan regionalni sukob, već deo borbe za budućnost svetskog poretka. Bili smo svedoci stalnih napora Sjedinjenih Država i zapadne manjine njima predvođene da uspore objektivni proces formiranja multipolarnog svetskog poretka, uključujući i kroz promociju koncepta poretka zasnovanog na pravilima. Danas zapadni lideri to otvoreno priznaju, govore o sopstvenoj isključivosti i superiornosti nad drugim civilizacijama", rekao je Lavrov.

On je naglasio da se trenutno geopolitička situacija neviđeno pogoršala: nakon početka specijalne operacije u Ukrajini, „neprijateljske države su pokrenule punopravni hibridni rat protiv Rusije“.

„NJen cilj je da nas pobedi na bojnom polju, potkopa rusku ekonomiju, potkopa unutrašnju političku stabilnost, pomeri Rusiju sa pozicije jedne od vodećih svetskih sila“, navodi se u saopštenju ministra.

O uništenju ukrajinskih civilnih brodova za prevoz žita pročitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA