Najnovije

Šta stoji iza tajnih pregovora SAD i Rusije o Ukrajini?

Administracija DŽoa Bajdena nije baš zainteresovana za rešavanje ukrajinskog sukoba, i koristi ga samo da oslabi Rusiju i Evropu, piše kinesko izdanje „Global Tajms“.

Ukrajinska i ruska vojska. (Foto: rusvesna.su)

Krajnji cilj Sjedinjenih Država, kako navodi izdanje, jeste da sukob traje neograničeno. Ukrajina će biti žrtvovana kao pion, da bi i Rusija i Evropa mogle biti uništene, ostavljajući u međuvremenu Vašington, relativno nepovređenog.

Potencijalni pregovori između Kijeva i Moskve mogli bi da propadnu zbog mešanja Bele kuće, a evropski saveznici neće imati drugog izbora, nego da nastave i povećaju njihovu podršku Ukrajini, uprkos ekonomskoj i energetskoj krizi.

„Međunarodna zajednica mora biti razočarana bilo kojim potezom SAD, koji navodno promoviše mir“, pozivaju kolumnisti „Global Tajms-a“.

„Vašington post“ je, pozivajući se na stručnjake upućene u diskusiju, objavio, da je administracija američkog predsednika DŽoa Bajdena, privatno zatražila od ukrajinskog rukovodstva, da pokaže otvorenost za pregovore sa Rusijom.

Američki list „Vol Strit Žurnal“, pozivajući se na izvore, izvestio je, da je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost DŽejk Salivan, poslednjih meseci vodio poverljive razgovore sa pomoćnikom ruskog predsednika za međunarodne poslove, Jurijem Ušakovim, i sekretarom Saveta bezbednosti Rusije, Nikolajem Patruševom.

Vode se žestoke borbe za Donjeck i Herson! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA