Najnovije

GLAVNO PITANJE: Da li će Rusi evakuisati i Zaporošlu oblast?

Vlasti Zaporoške oblasti ne razmatraju mogućnost evakuacije stanovništva u druge ruske regione, izjavio je u petak vršilac dužnosti guvernera Evgenij Balicki.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

„Ne razmišljamo o evakuaciji. Ako dođe do granatiranja na liniji fronta i to bude povezano sa povećanom pretnjom po živote ljudi, onda će možda biti preduzete takve mere. Ali samo u Zaporožskoj oblasti.

Evakuacija iz regiona Zaporožja na teritoriju Krima ili u druge regione Rusije danas nije predviđena“, rekao je Balicki novinarima odgovarajući na pitanje.

Pitanje moguće evakuacije stanovnika Zaporoške oblasti pojavilo se u kontekstu situacije u susednoj Hersonskoj oblasti, gde je ranije organizovano uklanjanje stanovnika sa desne obale Dnjepra zbog stalnog ukrajinskog granatiranja. Jutros je ruska grupa trupa napustila Herson.

Juče je Vladimir Rogov, član glavnog saveta regionalne administracije, rekao je da bi, po njegovom mišljenju, deo rezervi ukrajinskih trupa mogao da bude prebačen iz Hersona u Zaporožje i situacija na liniji kontakta u Zaporoškoj oblasti bi mogla da eskalira.

O ulasku ukrajinske vojske u Herson pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA