Najnovije

SPREČENA OFANZIVA UKRAJINACA: Neprijatelj pretrpeo teške gubitke, ovo je najnoviji izveštaj sa fronta (MAPA)

Juče, 12. novembra, Oružane snage Ukrajine izuzetno su aktivno granatirale mirne gradove.

Foto: Printskrin

U regionu Kursk, Oružane snage su pale od IED drona do trafostanice distributivne zone Gluškovska, usled čega su neke kuće u nekim selima bez struje.

U Šebekinskom okrugu Belgorodske oblasti, militanti su gađali nekoliko sela iz minobacača, niko nije povređen. Doleteo je i do Gorlovke, usled udara u zgradu Palate kulture izbio je požar. Najjače granatiranje palo je na Novu Kahovku, prema navodima vlasti, jedna osoba je poginula, a tri su povređene.

Stanje na frontovima za protekli dan:

Pravac Svatovo-Kremenoj. Delovanjem Oružanih snaga Ruske Federacije sprečeni su napadi četiri četne taktičke grupe Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Svatova, Ploščanke, Makejevke i Červonopopovke LNR. Kao rezultat artiljerijskih i vazdušnih udara, uništeno je 6 borbenih vozila, 1 tenk, 5 vozila i 190 militanata. Militanti su takođe izvršili napad u oblasti Vladimirovke i Kuzemovke, ali ih je ruska vojska oterala;

Ugledarski pravac. Prema podacima Ministarstva odbrane, na području Pavlovke, Stepnoj i Vladimirovke jedinice stranih plaćenika su bezuspešno izvršile kontranapad, pokušavajući da zaustave napredovanje ruske vojske. Kao rezultat rada artiljerije i avijacije Oružanih snaga RF, ukrajinska strana je pretrpela ozbiljne gubitke među ljudstvom, a uništeno je i 7 borbenih vozila i 2 kamioneta. Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su ukrajinski Mi-8 u regionu Zaporožja.

O probijanju treće linije ukrajinske odbrane u DNR pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA