Najnovije

POLJACI BESNI: "Ukrajinska raketa je ispaljena namerno"

Bivši predsednik gradskog veća Lublina Jaroslav Pakula izjavio je da bi zvanična Varšava trebalo da preispita svoj stav prema ukrajinskom konfliktu.

Pakula, kome je mandat istekao četiri dana pre nego što je raketa pala na poljsko selo i ubila dva meštanina, rekao da je očigledno da je raketa bila ukrajinska kao i da je zbog toga vlada u Varšavi trebalo da pošalje poruku Kijevu, a ne da “priča bajke”.

- Naravno da je ovo ukrajinska raketa. Naravno da je ovo provokacija ukrajinskih vlasti- naveo je Pakula na svom fejsbuk profilu.

- Raketa nije mogla da bude ispaljena 100 km u suprotnom pravcu slučajno- dodao je on.

Prema njegovim rečima, cilj ukrajinske provokacije je bio da se dobro zaplaši EU i tako pridobije šira podrška zahtevima Ukrajine da im se pošalje još oružja.

- Umesto da javnosti priča bajke, poljski predsednik je trebalo da kaže ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da Varšava više neće trpeti takvo ponašanje Kijeva- naveo je poljski političar.

- Apelujem na vas da razmislite o poziciji Poljske u vezi ovog rata s obzirom na to da je crvena linija ponovo pređena- zaključio je Pakula.

UKRAJINCI NEMAJU ŠANSE: Kamikaze uništavaju svo njihovo oružje (VIDEO)

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA