Najnovije

MOSKVA OBEĆALA ODMAZDU: Neće proći nekažnjeni za streljanje ruskih vojnika

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova zahteva od međunarodnih organizacija da osude pogubljenje ruskih zarobljenika od strane vojnika Oružanih snaga Ukrajine i sprovedu detaljnu istragu, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

„Svako zverstvo koje počine ukrajinske oružane grupe neće ostati nekažnjeno. Svi oni koji su krivi i umešani u zločine biće identifikovani i pretrpeće zasluženu kaznu. Niko neće izbeći odmazdu“, obećala je ona.

Zaharova je napomenula da je Moskva više puta skrenula pažnju međunarodne zajednice na brutalan odnos ukrajinske strane prema zarobljenim ruskim vojnicima.

„Ova šokantna video sekvenca je još jedan dokaz zločina ukrajinskih neonacista, grubog kršenja međunarodnog humanitarnog prava od strane Ukrajine, uključujući Ženevsku konvenciju o postupanju sa ratnim zarobljenicima iz 1949. godine, i međunarodnih normi ljudskih prava, uključujući Međunarodnu Pakt o građanskim i političkim pravima iz 1966. i Konvenciju protiv torture i drugih okrutnih, neljudskih ili ponižavajućih postupaka ili kažnjavanja iz 1984. godine“, dodala je ona.

O reakciji Ujedinjenih nacija na ovaj događaj pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA