Najnovije

UKRAJINA PRED KATASTROFOM! ZELENSKI: Teška situacija - onesposobljeni smo

Ukrajinski mediji izvestili su da je nekoliko eksplozija odjeknulo u Zaporožju, pod kontrolom Kijeva. Kako piše portal "Strana", radi se o pet eksplozija koje su se čule u centru grada.

Zelenski: Teška situacija

Ukrajinska prestonica Kijev, područje oko luke Odese, kao i više od deset drugih regiona bore se sa nestašicama struje nakon neprekidnih ruskih napada na energetsku infrastrukturu, izjavio je večeras ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

“Situacija sa isporukom struje je teška u 17 regiona, kao i u prestonici”, kazao je Zelenski u noćnom video obraćanju, preneo je Rojters.

Kako je rekao, situacija je veoma teška u regionu Kijeva, kao i u samom gradu, zatim u regionu Odese i području Vinice i Ternopila na zapadu i jugozapadu Ukrajine.

Prethodno su gradske vlasti u Kijevu upozorile da je moguće potpuno gašenje električne mreže u glavnom gradu, a ukrajinski premijer Denis Šmihal je izjavio da je skoro polovina energetskog sistema zemlje onesposobljena zbog ruskih napada.

Onesposobljena polovina energetskog sistema

Nedavni talas ruskih raketnih napada onesposobio je skoro polovinu ukrajinskog energetskog sistema, rekao je ukrajinski premijer Denis Šmihal. Šteta je nastala dok su se temperature kretale ispod nule, a u glavnog gradu Kijevu pao prvi sneg.

Jedan zvaničnik u Kijevu upozorio je da bi se grad mogao suočiti sa "potpunim nestankom" električne mreže.

Pogođena ukrajinska fabrika „Motor sič“:Vatra guta ponos ukrajinske vojne industrije (VIDEO)

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA