Najnovije

EMIL VLAJKI ZA PRAVDU: Napred Srbija!

Emil Vlajki. (Foto: Pravda)

Večeras je naša fešta
Večeras se Brazil bije
Utakmicu tko ne gleda
Ni patriot a ni Srbin nije.

Piše: Emil Vlajki

U svojoj knjizi 'Centurije' objavljenoj 1555. godine, Nostradamus, opisujući početak dvadeset prvog stoljeća, napisao je slijedeće:
„U srcu Evrope će se izdići mala nacija ortodoksne vjere koja će se naročito istači u 'zuberoi' (E. V., igra s loptom, srednjeg vijeka, gdje jedna ekipa nastoji loptu ubaciti u protivničko polje). Čitav svijet će biti fasciniran tom kneževinom kojoj, u toj igri, neće biti premca.“

Jasno je, da je Nostradamus mislio na Srbiju koja će večeras sa Brazilom odigrati utakmicu života i nanovo ojaditi čitav humanistički Zapad koji će crknuti od muke, i prije nego što se utakmica završi.

Srbi su planetarni vladari sporta u brojnim disciplina: atletici, vaterpolu, odbojci, tenisu… Večeras će svoju veličinu pokazati i u nogometu, toj kraljici svih sportova. Pred malim ekranima naći će se sve države i nacije; jedne koje podržavaju Srbiju, a druge koje je još više podržavaju obasipajući je bombama Milosrdnog anđela.

Evo i nekoliko izjava povodom večerašnjeg najznačajnijeg događaja u svijetu:

Predsjednik Milanović: Moji Hrvati će u paničnom strahu ostati do zadnje sekunde utakmice bez daha bojeći se da se ne pokaže kako su Srbi bolji od njih čak i u nogometu. Deprimirani, u slučaju srpske pobjede, mogli bi prihvatiti  i to da su i oni Srbi, samo katoličke vjere. U tom bi slučaju Šešelj postao predsjednik Hrvatske.

Bakir Izetbegović: Alah će odrediti rezultat večerašnjeg dvoboja, ali što god da bude, mi smo uz genocidne Srbe jer valja nam s njima u miru deverati, u Bosni i u Srbiji, u slijedećih par stotina godina.

Đo Bajden: Ako  Srbi pobijede, Vučić će se osokoliti. Napast će i uništiti našu bazu Bondstil i otjerati nas sa Kosova. Gore ćemo proći nego u Vijetnamu i Afganistanu.

Orban: Apsolutno navijam za Srbe koji će to cijeniti i dati nam dio Vojvodine nastanjen Mađarima.

Makron i Šolc: Pobijede li Srbi, odbit će naš lukavi plan za Kosovo i od njegove nezavisnosti, na nesreću Albanaca, neće biti ništa.

Tite, selektor brazilske reprezentacije: Ako večeras Srbi pobijede, više nećemo učestvovati na Mundijalima.

Đani Infantino, predsjednik FIFE: Budu li Srbi pobijedili, proglasit ćemo utakmicu nevažećom jer neki igrači nisu bili cijepljeni protiv Korone.

Putin: Srpska pobjeda bi za nas bila veliko ohrabrenje. Nakon toga bi i za nas bilo nade da dobijemo poneku bitku protiv Ukrajinaca. U protivnom, kako je krenulo, Ukrajinci bi mogli uskoro stići i do Moskve.

I napokon jedna dobra vijest za mnoge, što dokazuje da svako zlo nije za zlo. Ako Srbija izgubi, Vučić i Dodik će istu večer podnijeti ostavke i prepustiti predsjednički položaj svojim protivnicima na posljednjim predsjedničkim izborima.

Nekoliko kurioziteta:

-Večerašnjoj utakmici će prisustvovati kompletan Interpol.
-Katar je angažirao dvije hiljade vojnika da obezbijede ovu utakmicu, plašeći se srpskih terorističkih napada.
-Srpskim navijačima na večerašnjoj utakmici je zabranjeno skandirati; Ovo je Srbija.
-Ako Srbi izgube, međunarodna zajednica je izdejstvovala da se, neposredno nakon utakmice, održi slavlje na samom stadionu gdje će alkohol teći potocima, iako je u Kataru zabranjen.   

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA