Najnovije

BOSNA I HERCEGOVINA OBELEŽAVA NEPOSTOJEĆI PRAZNIK: Bajdenove čestitke su provokacija

U BiH se danas obeležava nepostojeći praznik tzv. Dan državnosti, koji Republika Srpska nepriznaje.

RS i FBiH (Ilustracija: Pravda)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je juče saopštio da čestitka američkog predsednika DŽozefa Bajdena upućena građanima BiH povodom, kako je naveo, nepostojećeg praznika 25. novembra, u Republici Srpskoj doživljava se gotovo kao provokacija.

"Ne znam kojim imenom bih to nazvao ako se zna, a znaju i svi službenici američke Ambasade da 25. novembar nije praznik BiH", rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

Predsednik Srpske podsetio je da BiH nema zakon o praznicima, niti ima ijedan zakonom ustanovljen praznik koji se slavi i u Republici Srpskoj i u FBiH.

"Dvadeset i sedam godina od završetka rata je dovoljno vremena da to nauče američki predstavnici u BiH i o tome konačno izveste svoju vladu i službu koja se bavi slanjem čestitki u ima predsednika SAD", naveo je Dodik.

U Federaciji BiH ovaj dan obeležavaju uglavnom Bošnjaci u znak sećanja na Prvo zasedanje Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) u Mrkonjić Gradu 1943. godine, na kojem su, kako se navodi, donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA