Najnovije

"Deportovati iz Srbije sve ilegalne migrante"

Nakon sinoćne pucnjave u Horgošu, u opštini Kanjiža, kada su naoružani migranti patrolirali centrom sela, Srpski pokret Dveri zatražio je od Vlade Republike Srbije da uvede vanredno stanje u Subotici i Kanjiži, kako bi ovi gradovi konačno bili očišćeni od ilegalnih migrantskih kampova.

-  U tim kampovima se ne nalaze žene, deca i stari niti izbeglice iz ratom zahvaćenih područja, već vojno sposobni muškarci od 16 do 30 godina. Bande naoružanih ljudi slobodno šetaju pograničnim delovima na severu Srbije već duže vreme, a ovo nije prvi put da se čuju pucnji i da dolazi do oružanih sukoba između samih migranata, ali i između migranata i policije. Za sve to vreme, građani Subotice, Kanjiže, ali i Sombora, Šida, Kikinde, Obrenovca i drugih gradova se ne osećaju sigurno, čak ne smeju ni da izlaze iz svojih kuća, pogotovo u večernjim satima – sapoštavaju Dveri.

Delegacija Srpskog pokreta Dveri, na čelu sa predsednikom Boškom Obradovićem, pre samo dva dana posetila Suboticu i govorila o ovom problemu.

- Situacija je sada eskalirala i iz tog razloga postavljamo pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova kako je moguće da se naoružani civili, u ovom slučaju migranti, slobodno šetaju teritorijom Republike Srbije? Kako je moguće da MUP ne čini ništa iako građani na ovu pojavu već duže vreme ukazuju? Po informacijama do kojih su Dveri došle, situacija u Horgošu ni danas nije mirna, jer su naoružani migranti zaposeli prazne kuće. Situacija u ovom mestu je alarmantna, s obzirom da u Horgošu ima 2000 stanovnika i isto toliko migranata. Država se konačno mora uhvatiti u koštac sa ovim problemom i reagovati na krajnje ozbiljan način tako što će ove naoružane bande u skladu sa zakonom pohapsiti, a sve one koji su u Srbiju ušli bez dokumenata deportovati u zemlje iz kojih su došli – lažu u Dverima.

VUČIĆU, SRPSKI RATNICI NISU TERORISTI, NEGO JUNACI KOJI NAS BRANE! Priča o heroju LNR Stefanu Dimitrijeviću (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA