Najnovije

AMERIKA RAZVILA NOVU SMRTONOSNIJU VERZIJU VIRUSA: Upozorenje ruske vojske

Sjedinjene Američke Države su stvorile varijantu koronavirusa koja ubija 80 odsto ispitanih laboratorijskih životinja, rekao je na brifingu načelnik snaga radijacione, hemijske i biološke zaptite Oružanih snaga RF (RHBZ) Igor Kirilov, prenose RIA Novosti.

Laboratorija (Foto: RIA Novosti)

Prema rečima načelnika snaga RHBZ, veštački patogen korona virusa stvoren je u prostorijama Bostonskog univerziteta u oktobru 2022. na osnovu soja Omikron i varijante Vuhan koja je prvobitno izazvala pandemiju. Kirilov je takođe dodao da se pri interakciji sa novim patogenom zaštitna svojstva antitela smanjuju za 11 puta, a postojeće vakcine protiv njega su neefikasne.

„Modifikovani virus koji su dobili Amerikanci izazvao je uginuće 80 odsto obolelih modela životinja uz razvoj atipičnih neuroloških simptoma i teško oštećenje pluća“, dodao je on, ističući da sama činjenica ovakvog eksperimenta ukazuje na nepostojanje državnog nadzora sistema za istraživanje i razvoj u SAD u oblasti genetskog inženjeringa i sintetičke biologije.

Ruska vojska tvrdi da je studija finansirana iz američkog državnog budžeta uprkos nedostatku odgovarajućeg odobrenja nacionalnog regulatora za biološku bezbednost. Kirilov je podsetio da Pentagon raspolaže sistemom koji je u stanju da kontroliše lokaciju i upotrebu opasnih patogena u laboratorijama koje se nalaze širom sveta, kao i da prati rezultate različitih eksperimenata.

Kolonu ukrajinskih borbenih vozila u unutrašnjosti Rusije pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA