Najnovije

AMERIČKI EKONOMISTA "PROČITAO" PUTINOV PLAN "Zapad ima potpuno pogrešnu sliku o Ukrajini"

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

Ekonomista i bivši pomoćnik za ekonomsku politiku ministra finansija SAD Pol Krejg Roberts, smatra da "Zapadne nacije imaju potpuno pogrešnu sliku situacije".

Rusija je sposobna da uništi Ukrajinu za jedan dan, čak i bez upotrebe nuklearnog oružja, smatra bivši pomoćnik za ekonomsku politiku ministra finansija SAD, Pol Krejg Roberts.

"Zapadne nacije imaju potpuno pogrešnu sliku situacije. Rusija bi mogla da uništi Ukrajinu za jedan dan bez upotrebe nuklearnog oružja", napisao je Roberts na svom sajtu.

"Zapadni mediji su 'ministarstvo propagande', stvorili su sliku poraza Rusije. Bilo bi teško identifikovati najvećeg lažova u zapadnim medijima, ima bezbroj kandidata", dodao je Roberts.

Prema rečima bivšeg zaposlenog u administraciji Bele kuće, Rusija ne preduzima takve korake zbog zajedničke istorije.

"Ukrajina i njen narod su vekovima bili deo Rusije. Postoji mnogo mešovitih brakova. Kremlj ne želi da ruševine osiromašene zemlje budu blizu njenih granica", kaže Roberts.

Osim toga, smatra on, zapadni mediji su stvorili sliku o "porazu" Rusije, zbog čega mnogi Amerikanci i Evropljani imaju lažan utisak o situaciji.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu 24. februara, navodeći kao razlog neuspeh Kijeva da sprovede sporazume iz Minska, koji su imali za cilj da regionima Donjecka i Luganska daju poseban status u okviru ukrajinske države.

Ruski predsednik Vladimir Putin više puta je naglasio da se Moskva ne bori protiv Ukrajinaca, već protiv neonacističkog režima.

"Ukrajince koriste kao topovsko meso i ubijaju ih pred strojem onih koji se ne ponašaju kako treba. To je potvrda neonacističkog režima. Tamo se gubici uopšte ne razmatraju. A one koji se, prema njihovoj proceni, ne ponašaju 'kako treba', streljaju pred svima", rekao je Putin u razgovoru sa majkama ruskih vojnika.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA