Najnovije

VAGNEROVCI NAPREDUJU: Zauzeli naselje odakle će stvarati probleme Ukrajincima

Dobrovoljci su uspeli da probiju neprijateljsku odbranu u selu u pravcu Bahmuta i sada imaju priliku da se kreću dalje, piše agencija FAN.

Muzičari (Foto: FAN)

Borci Vagnerove grupe su oslobodili selo Ozarjanovka, koje se nalazi južno od Bahmuta (bivši Artjomovsk) u blizini Kurdjumovke, objavio je svom Telegram kanalu ratni reporter Aleksandar Simonov.

Prema njegovim rečima, dobrovoljci su mu ispričali svoj uspeh ujutru 28. novembra.

„Tako su „muzičari“ proširili svoju zonu kontrole u ​​blizini strateški važnog grada. Sledeća faza će verovatno biti juriš na naselje Kurdjumovka, uz koje se Ozarjanovka nalazi. Ostatak informacija o promeni situacije u pravcu, koji su poslednjih dana distribuirali svakakvi „trkači za senzacijom“, netačni su'’, napisao je Simonov.

Grad Bahmut je važan logistički centar Oružanih snaga Ukrajine u ovom delu Donbasa. Tokom godina kontrole nad naseljem, kijevski režim ga je pretvorio u moćno utvrđeno područje i tamo neprestano prebacuje ljudstvo i naoružanje. Iz tog razloga, bahmutski pravac je sada jedna od najkritičnijih tačaka.

Ipak, borci Vagnerove grupe nastavljaju ofanzivu. Kako je izjavio vojni stručnjak Boris Rožin, uspeh u Ozarjanovki omogućava dobrovoljcima da pokriju neprijateljska utvrđenja u Kurdjumovki sa juga i stvaraju dodatne poteškoće za Oružane snage Ukrajine.

O planovima Rusije za napad na Japan pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA