Najnovije

MOSKVA DONELA ODLUKU: Novi predlog na razmatranju u Državnoj dumi - menja se ruska vojska

Deputat Državne dume sa Krima Šeremet predložio da se produži rok službe u vojsci.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

Povećanje vojne službe u vojsci na dve godine omogućiće kvalitetnu obuku vojnog osoblja, izjavio je za RIA Novosti poslanik Državne dume sa Krima Mihail Šeremet.

- Sadašnji format ne podrazumeva kvalitetnu obuku vojnika. Veoma je teško i problematično trenirati i pripremati se godinu dana. Ali dve godine su najbolja opcija. Ovo je pravovremena i neophodna mera koju treba sprovesti, da što pre povećamo borbenu gotovost naše vojske - rekao je Šeremet.

On je takođe izjavio da bi pitanje produženja vojnog roka moglo biti podneto na razmatranje poslanicima Državne dume.

Peskov: O produženju vojnog roka odlučuje Ministarstvo odbrane

- Produženje služenja vojnog roka u vojsci zavisi od zahteva Ministarstva odbrane Ruske Federacije, ali Kremlj trenutno ne raspravlja o tome - rekao je portparol predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov.

- Ovde, ipak, odluka pripada Ministarstvu odbrane Ruske Federacije. Sve zavisi od njihovog stava. Nismo čuli nijedno saopštenja Ministarstva odbrane o ovom pitanju - rekao je on, odgovarajući na pitanje da li sada vredi revidirati rok regrutacije u vojsci.

Nedavno, nekoliko parlamentaraca Državne dume izjasnili su se za produženje služenja vojnog roka. Vladimir DŽabarov, prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove, predložio je povratak na praksu dvogodišnjeg služenja vojnog roka, što bi, po njegovom mišljenju, povećalo veličinu ruskih oružanih snaga i obučavanje profesionalnih boraca.

Istovremeno, senator je naglasio da je rešenje ovog pitanja u nadležnosti predsednika i Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Snimak uništavanja dva ukrajinska S-300 pogledajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA