Najnovije

"BESNA TETKA URSULA DOBILA ĆUŠKU, IZGLEDA DA JE BILO BOLNO" Teške reči Medvedeva na račun EU i SAD!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev nazvao je Evropsku uniju 51. državom Sjedinjenih Američkih Država nakon što je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen obrisala objavu na Tviteru o gubicima Oružanih snaga Ukrajine. Medvedev smatra da je "dobila packu" iz Vašingtona.

Dmitrij Medvedev. (Foto: ria.ru)

- Besna tetka Ursula je na svom tviter nalogu obavestila svet o 'gubicima od 100.000 vojnika' Oružanih snaga Ukrajine. Objava je izbrisana i uređena. Očigledno da je tetka dobila ćušku iz vašingtonskog regionalnog komiteta. Izgleda da je bilo bolno. Sve ovo izgleda krajnje ponižavajuće. Nema Evropske unije, postoji država broj 51 - napisao je Medvedev na svom VKontakte profilu.

Ranije je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen postavila objavu u kojoj se navodi da je "prema dosadašnjim procenama poginulo više od 20.000 civila i 100.000 oficira" Ukrajine.

Kasnije je iz pisane i video izjave šefice EK potpuno uklonjen paragraf o broju poginulih i povređenih. Kako je portparol Evropske komisije Dana Spinat objasnila na Tviteru, izjava je bila "netačna". Procena korišćena u izjavi Fon der Lajen zasnovana je na "podacima iz spoljnih izvora" i treba da obuhvati broj i mrtvih i ranjenih vojnika.

Borba za ovaj grad na istoku Ukrajine je najžešća bitka od početka rata! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA