Najnovije

Sud poništio odluku o smeni dekana Ristivojevića, fakultet odbija da izvrši sudsku odluku

Nakon tri meseca spora sa Pravnim fakultetom u Novom Sadu, nelegalno smenjenom dekanu profesoru Branislavu Ristivojeviću Viši sud je poništio odluku o razrešenju i donetom merom naložio povratak na mesto dekana dok se ne okonča postupak.

Branislav Ristivojević (Foto: Jutjub)

Međutim rusofobna struktura na fakultetu koja na silu pokušava da na njegovo mesto dovede svog poslušnika, uporno odbija da izvrši meru i vrati profesora Ristivojevića na mesto dekana Pravnog fakulteta.

„Mene je sud do okončanja postupka vratio na mesto dekana. Oni to odbijaju da izvrše, tako da sam morao u novi postupak – postupak za prinudno izvršenje,“ potvrdio je profesor Ristivojević za Vaseljensku.

On takođe navodi da je posredi još čitav niz pravnih nepravilnosti koje sprovode upravo oni koji bi nekoga trebalo da podučavaju pravu.

„Mene su konačno smenili sa mesta Šefa katedre. Ali da bi to uradili morali su da izbace polovinu članova katedre iz kvoruma za odlučivanje. Čak i tada odlučivanje je bilo 3:0, za šta su morali da izbace tri člana katedre,“ kaže Ristivojević i dodaje da on nije jedina žrtva ovako slobodnog tumačenja zakona već je to slučaj i sa njegovim asistentom koji je takođe prvo ostao bez posla a zatim vraćen privremenom merom koju isti odbijaju da izvrše.

„Mog asistenta kog su oterali sa posla, sud je vratio. Kao i u mom slučaju to je urađeno privremenom merom koju je na snazi do okončanja postupka. U njegovom slučaju je u pitanju status uzbunjivača. On je, naime obavestio Ministarstvo prosvete o mom slučaju, uzbunio ih je. Prema zakonu o uzbunjivanja zabranjeno je promeniti radnopravni status uzbunjivača dok traje postupak uzbunjivanja,“ navodi profesor Ristivojević.

Da je i sam žrtva uzurpatora Pravnog fakulteta u Novom Sadu, potvrdio je i asistent Stefan Radojičić koji je na svom instagram profilu objavio da Fakultet odbija prije pošte gde se nalaže odluka o njegovom povratku na posao.

„Postoji čitav niz sudskih i upravnih postupaka čiji ću biti inicijator, a o svemu će na kraju biti informisana i javnost. U ovim okolnostima, to je osnovna profesionalna i moralna obaveza bilo kog predavača na Pravnom fakultetu u Novom Sadu“, stoji između ostalog u objavi Radojičića.

Podsećamo profesor Ristivojević nezakonito je smenjen sa mesta dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu pod optužbama da je pokušao da ostvari saradnju sa obrazovnim ustanovama u Rusiji, što je itekako zasmetalo domaćem prozapadnom NVO sektoru koji je u većini slučajeva preuzeo srpske obrazovne ustanove.

Iyvor> Vaseqenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA