Najnovije

Poslednja sramna epizoda Vučićeve vlasti: Otišlo je predaleko

Otišlo je predaleko. Sve je otišlo predaleko. Ako je neko i pomislio da samounižavanju ipak ima kraja i da će se ova vlast u jednom trenutku zaustaviti i odustati od ruganja sopstvenom narodu i državi, istoriji i tradiciji, opasno se prevario.

Piše: Dragan Dobrašinović

Ne, oni to neće učiniti. Oni igraju igre sa đavolom, a đavo je svakoj od tih igara vičniji. Oni su možda nekada i verovali da će đavola nadmudriti, ali sada svi znamo da se đavolu može samo služiti. Ili se protiv njega boriti. A oni na borbu ne pomišljaju.

Poslednja sramna epizoda u kojoj se srpska vlast narugala srpskoj antinacističkoj tradiciji i žrtvama nacističkih zločina, na najbedniji način se ulagujući SAD, odigrala se u sedištu Ujedinjenih nacija u NJujorku.

Tema glasanja bio je nacrt rezolucije koji je predložila Rusija, a koji nosi naziv "Borba protiv veličanja nacizma, neonacizma i drugih tipova prakse koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i netrpeljivosti povezane sa njima". Za dokument je glasalo 105 država, 52 su bile protiv, dok je 15 bilo uzdržano. Među uzdržanima bila je i Srbija.

Država čiji je narod preživeo najmonstruozniji genocid viđen u istoriji čovečanstva, osmišljen i sproveden od strane nacističkih zločinaca iz Berlina i Zagreba, uzdržala se od glasanja o nacrtu rezolucije kojom se osuđuje veličanje nacizma i predlažu načini borbe protiv ovog zla! Predstavnici naroda koji je pre samo trideset godina bio žrtva neonacističkog ludila, nisu smogli snage da dignu glas u osudi zla koje nas je dva puta ubijalo u prethodnom veku, a čiji su pipci i dalje nadvijeni nad Srbijom i Republikom Srpskom.

Protiv nacrta rezolucije glasale su SAD i kontigent država vazala imperije zla, uključujući, razume se, Nemačku i Hrvatsku. Među 105 država koje su glasale za nacrt bio je, naravno, i Izrael. Država naroda koji je okusio sav pakao nacističkog zla, i pored toga što je najverniji saveznik SAD, pokazala je kako se brani nacionalno dostojanstvo i postupa u skladu sa sopstvenim principima. Izrael nije trgovao svojim višemilionskim žrtvama nacističkih zločina i stavio ih u funkciju aktuelnih političkih i bezbednosnih kalkulacija.

Srpska vlast je odlučila drugačije i još jednom osramotila Srbiju. Odlučivši da bespogovorno služi zlog gospodara, oni koji u ime Srbije danas govore pred svetom, pokazali su da su dostojni jedino gaženja i ponižavanja kojem su svakodnevno izloženi od strane onih koji njima direktno upravljaju.

Pokazali su, istovremeno, da nisu dostojni ni slavnih predaka, kao ni potomaka kojima će u nasleđe ostaviti ne samo ovu, već i nebrojene druge sramote kojima su oskrnavili i zemlju i narod kojem, čudnom igrom sudbine ne samo da pripadaju, nego ga i predvode.

Da zlo bude veće, Srbija, ona ubedljivo većinska, ponosna na svoju antifašističku i antinacističku tradiciju, jedina u Evropi koja je imala dva gerilska pokreta, oćutaće i ovu sramotu. Gunđaće se tu i tamo par dana, i na tome će se sve završiti. Nećemo, kao narod, ni nakon ovog zla kojim smo počašćeni od naše kvinsliške vlasti biti bolji, pametniji i odlučniji. Pokazaćemo, još jednom, da zaslužujemo vlast koja na najbedniji način služi našim neprijateljima i okupatorima, i da dubina ambisa u kojem se nalazimo ni slučajno nije ni slučajna ni nezaslužena. Baš smo tu gde i treba da budemo. Na našu sveopštu sramotu.

A zašto, pitam sve nas, zašto?

Snimak ogromne ukrajinske kolone koja ide ka Hersonu pogledajte OVDE.

Izvor: NSPM

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA