Najnovije

VAGNEROVCI IDU NAPRED: Zauzeto još jedno naselje (FOTO)

Pripadnici "Vagnerove grupe" su ušli u Nižnju Belogorovku. Ratni reporter Aleksandar Simonov je objavio snimke sa lica mesta na svom Telegram kanalu.

Muzičari (Foto: Rutjub)

Odredi "Vagnera" su juče pokrenuli operaciju oslobađanja sela Belogorovka.

„Prvi snimak iz Nižnje Belogorovke, gde su borci Vagnerove grupe probili odbranu Oružanih snaga Ukrajine i sada vrše čišćenje. Izvinite na kvantitetu i kvalitetu, momci sada uopšte nisu za fotografisanje “, napisao je novinar

Suprotno informacijama koje se šire na internetu, u napadu nisu učestvovale druge jedinice osim „muzičara“. Sami borci su to kazali Simonovu.

Ovo naselje se nalazi na autoputu Bahmut-Lisičansk i ukrajinska vojska ga je pretvorila u veliko utvrđeno područje. Druge jedinice savezničkih snaga su tokom leta pokušale da juriš na Belogorovku, ali su se svi završili bezuspešno.

Posle nedavnog proširenja zone odgovornosti za likvidaciju utvrđenog područja u selu, borci Vagnerovr grupe su preuzeli vlast. Oslobođenje Belogorovke će, pre svega, omogućiti likvidaciju velikog ključnog uporišta u dubini odbrane Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Bahmuta.

Otpor ovde pružaju jedinice 10. izdvojene brdsko-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine. Probijanje odbrane na ovoj liniji omogućiće '’vagnerovcima'’ da se kreću dalje ka baselju Vesjoloje, što će, zauzvrat, značiti da Jakovljevku, koja se nalazi na zapadu duž autoputa, dovode u poluokruženje. Ovo će takođe pomoći da se izravna front i oslobodi deo autoputa Bahmut-Lisičansk od ukrajinske vojske.

Paralelno sa tim, dobrovoljci nastavljaju da se bore u rejinima naselja Nikolajevka-2, Andrejevka,Opitnoje, na istoku Bahmuta, u Soledaru, u rejonu naselja Berestovoje, Spornoje, Verhnekamenskoje.

Prethodno je javljeno da je „Vagner“ proširio svoju zonu odgovornosti i trenutno se njihov front kreće od Nikolajevke-2 do Lisičanska.

O stanju na fronzu pročitajte OVDE

Izvor: Ptsbfs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA