Najnovije

KADIROV SE OGLASIO NAKON NAJAVE NAPUŠTANJA HERSONA: O „predaji“ Hersona ne treba ni govoriti!

Odluka generala Sergeja Surovikina da ruska vojska napusti Herson i zapadnu obalu Dnjepra izazvala je razne reakcije u Rusiji, a o tome se oglasio o predsednik Čečenije Ramzan Kadirov.

Pre Kadirova osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin je podržao Surovikina.

- U potpunosti se slažem sa mišljenjem gospodina Prigožina o Surovikinovoj odluci. Jevgenij Viktorovič je vrlo precizno primetio da je Surovikin spasao hiljadu vojnika koji su bili u stvarnom opkoljenju. Odvagavši sve za i protiv, general Surovikin je napravio težak, ali ispravan izbor između besmislenih žrtava zarad glasnih izjava i spasavanja neprocenjivih života vojnika. Herson je veoma teška oblast bez mogućnosti stabilnog redovnog snabdevanja municijom i formiranja snažnog, pouzdanog pozadi. Zašto to nije urađeno od prvih dana specijalne operacije? Ovo je drugo pitanje. Ali u ovoj teškoj situaciji general je postupio mudro i dalekovido – evakuisao je civilno stanovništvo i naredio pregrupisavanje – kaže Kadirov.

Kadirov odbacuje optužbe da je Herson predat.

- O „predaji“ Hersona ne treba ni govoriti. „Predajte se” zajedno sa borcima. A Surovikin štiti vojnika i zauzima povoljniji strateški položaj - pogodan, siguran. Svi su od prvih dana specijalne operacije znali da je Herson teška borbena teritorija. I vojnici mojih jedinica su javili da je na ovom području bilo veoma teško boriti se. Da, može se zadržati, moguće je organizovati bar nešto zaliha municije, ali će koštati brojne ljudske živote. I ova prognoza nam ne odgovara. Stoga verujem da je Surovikin delovao kao pravi vojni general, ne plašeći se kritike. On je odgovoran za ljude. On bolje vidi. Hvala, Sergej Vladimiroviču, što brinete o momcima! I nećemo prestati da udaramo neprijatelja i nećemo se umoriti – napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Vode se žestoke borbe za Donjeck i Herson! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA